• Welcome to Форум АНХИРА - здраве, успех, свобода.
 

АСТРОЛОГИЯ И ЗДРАВЕ

Започната от apostoloff, 06, Юни, 2010, 15:16:31

« назад - напред »

apostoloff

КОСМОБИОЛОГИЯ ИЛИ АСТРОМЕДИЦИНА

Още Парацелз е твърдял: "Лекар, който не разбира от астрология, не е никакъв лекар!" До ден днешен обаче лекарите не обръщат кой знае какво внимание на тези заветни слова. Напразно, защото астрологията действително може да помогне много на всеки един лечител.

Добрите астролози обаче отделят изключително голямо внимание на здравната тема при тълкуването на индивидуалния хороскоп. Защото опитният професионалист знае много добре, че неговият клиент (а това може да бъде всеки един от нас) се интересува истински само от три неща: от своето собствено здраве, от собствените си финансови възможности и от своя собствен интимен живот.

Историята на астромедицината или космобиологията, както я наричат напоследък, е доста дълга. Известният историк на астрологията Курт Полак пише в книгата си "Знание и мъдрост на древните лечители" следното: "Според хилядолетните ориенталски предразсъдъци, звездите са "почеркът на Бога". Тъй като за древната астрология били необходими наблюдателници в различните точки на света, бърза куриерска служба и, естествено, добре обучени астролози, от тази скъпа услуга се ползвали само владетелите и държавният апарат. Тогавашните астролози следели движението на Слънцето, Луната и познатите им планети. Понякога те се занимавали с чисто климатични проблеми, но още тогава астрологията се използвала и за установяването на дадена болест. Тя давала доста точни сведения за това, как ще протече заболяването..."

Малцина са тези, които знаят, че наред със споменатия Парацелз с астромедицина са се занимавали такива титани на мисълта като Тихо де Брахе, Франсис Бейкън, Фридрих Вилхелм Шелинг, д- р Феерхоф и  др.
Истинска революция в тази област предизвика обаче астрологичната династия Ебертин.

В началото била Елзбет Ебертин... Когато един ден я помолили да изготви хороскоп на непознат човек само по рождените му данни, тя, след като съставила хороскопа, възкликнала: "Този човек ще стане водач (фюрер) на немския народ!" Познала, защото била изготвила хороскопа не на кого да е, а на Адолф Хитлер...

Истински велик космобиолог обаче става нейният син Райнхолд Ебертин, който още през 1928 година започнал да издава знаменитото списание "Астрологичен съветник". От 1948 година насам това списание се нарича вече "Космобиология".
През 1938 г. Райнхолд Ебертин свикал в град Ерфурт конгрес на "астромедицинските пионери". През същата година той започнал да издава и астрологичния годишник "Поглед в бъдещето", като по- късно го прекръстил на "Космобиологически наръчник".

Този гений на астромедицината е издал и ред изключително сериозни и важни трудове, които се превърнаха в крайъгълен камък на съвременната астромедицина. Трудове, които нашенските "астролози" не са и помирисвали. Сами си направете извода колко пари чинат тези хора и техните "услуги".
Иска ми се да изброя все пак поне част от книгите на Райнхолд Ебертин... На първо място бих споменал изданията "Звездите ни помагат да лекуваме", "Човекът и Космосът", "Космобиологична диагностика", "Основи на космобиологичната медицина".

Делото на Райнхолд Ебертин бе продължено от сина му Балдур. През 1955 година баща и син Ебертин получават покана от проф. д- р Урбан, шеф на университетската клиника в Инсбрук. Заедно с професора те извършили ред наблюдения и експерименти в поверената му клиника. След дългогодишни проучвания двамата астролози открили връзката между шизофренията и взаимоотношенията между Луната и новооткритата планета Плутон.

Не след дълго била основана и "Космобиологичната академия Аахен", към която се числели баща и син Ебертин, проф. д- р Урбан, проф. д- р Хайнрих Райх и д- р Валтер Голнер.

В наши дни вече е напълно възможно един истински астролог да посочи на своя клиент всички уязвими органи и системи на неговия организъм и по този начин да превърне прогнозата в... диагноза. И то доста преди болестта изобщо да се е появила!
Стига астрологът действително да е астролог и да си разбира от работата...


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
***************

Апостол Апостолов

www.Otslabni.net