• Welcome to Форум АНХИРА - здраве, успех, свобода.

Помощ!Дете на 10 години с Атрит!

Започната от pepinatoys, 09, Април, 2010, 20:02:55

« назад - напред »

pepinatoys

Дъщеря ми на 10 год. е с поставена диагноза Реактивен Артрит.(аз дори не знам какво точно означава това)
Един ден започна да накуцва (02.март.2010г)  и да се оплаква от болки в дясното коляно, то леко бе подуто и топло. НЕ Е имала вирусна инфекция, нито хрема ,нито болно гърло.Педиатъра ни изпрати директно в детска клиника по ревмокардиология, Пловдив за приемане и пълни изследвания. Аз още от предния ден започнах с Коластра по 2 к. и Флексибилити по 2 капсули дневно. на 8 март изследванията и бяха в норма. Изписах ни нурофен , и физиотеропя.
   Нагревките започнахме веднага , комбинирахме ги и с минералните бани през ден в гр. Баня , Карловско. Тази вода е с високо Сярно съдържание и е мн. лековита за артрити..
Коластрата и Флексибилити давах в продължение на 15-18дни . нурофен не съм давала.
Трябва да споделя,че имахме този проблем и през месец 10.2008г тогава след вирусна инфекция получи подуване на лявото коляно  с болки, накуцване- тогава за първи път педиатърката  постави диагноза артрит- неуточнен. Пихме послушно антибиотици , изпихме и 30 капсули Флексибилити, поне 2мес. Коластра и ЕМК.
Сега Ники като цяло си е добре ,ходи си на училище, но пак на моменти я заболява крачето ,като се измори продължава да накуцва понякога...Може би това се появи заради това ,че месец по-рано  я пуснахме да ходи пеша  на училище и е била често с изстинали крака,времето беше снежно...
Не знам как да продължа,МОЛЯ ВИ  дайте ми съвет! Искам да се излекува напълно , без повече този артрит да се появява!

anhira

Защо не се обадите да прегледам детето ви? Може да има много причини, например инфекции, травми, понякога ваксините са проблем, може да има и стрес, може да се отключва генетично предразположение, или да има реакция на някои храни.
Не винаги нещата са толкова прости, че да се оправят само с флексибилити. Все пак, от продуктите на АкваСорс, ЕМК, Флексибилити, Лесно начало и Колактив-3

pepinatoys

...ето колко време е минало и нещата при нас,  се повтарят отново...
Юли на почивката прихвана от децата там някакъв вирус..изкара го с температура за няколко дни....и малко след това , едното коляно се поду и е топло ...  като се измори или изнерви -накуцва,не може да клекне до край , като е спокойна и отпочинала- е ок. Личния лекар ни прати на изследвания и Всичко се оказа в НОРМА...а ортопеда , погледна гърлото  и каза - Всичко идва от тук.изписа Clacid и ,парацетамол.     Давах и известно време парацетамол и си маза коляното с крем...поуспокои се болката ,но я виждам че пак не ходи нормално..
  Не знам как да го решим този проблем!.. Сигурно има и генетична връзка... и двете ми баби на приклонна възраст едвам ходеха.. на мен ми е правена  орерация на дясното коляно (преди25год). Детето преживя голяма драма с появата на сестричката и преди 2год. Е,вече слава богу с усилия от всички тя преодоля усещането си че "обичаме само бебето"...много е чуствителна и емоционална...От много време си мисля да дойдем на една консултация при вас с по-задълбочено разглеждане на обстоятелствата около детето..
Видях че има и друга тема за дете с реактивен артрит, а и в болницата(2008г) имаше няколко малки деца с този проблем...
  Ако има и други Майки нека пишат как се справят с  повтарящите се цикли на реактивния артрит..при деца..