Форум АНХИРА - здраве, успех, свобода

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - anhira

Страници: [1] 2 3
1
Можеш ли да станеш богат с МЛМ?

Бих могъл да заключа, че аз съм необикновен случай в мрежовия маркетинг, защото без предишен опит за сравнително кратко време, започвайки от нулата се издигнах на световно ниво, към което се причисляват хора с големи организации, включващи дистрибутори в много държави и печелещи шестцифрени годишни доходи. Част от спечелените от мен пари инвестирам обратно в мрежата под формата на издадени книги, организиране на обучения, промоции за директорите и т.н.. Благодарение на АкваСорс никога не съм си броил стотинките.

С помощта на мрежовия маркетинг човек може спокойно да се издигне в горните слоеве на средната класа, а ако има достатъчно акъл в главата, да стане и богат. Богат човек е такъв, който годишно получава пасивен доход в размер от поне сто хиляди лева, а с мрежов маркетинг може да се печелят много повече пари. В нашата професия вече има хора, които печелят милиони долари или евро годишно, а в единични случаи – даже месечно.

Но не в това е силата на нашия бизнес. По-важно е, че той дава възможност на много хора да печелят допълнително и даже да удвоят и утроят доходите си, без да напускат работа. Така срещу няколко часа допълнителна работа седмично в удобно за тях време те са много по-спокойни за бъдещето си, могат да изплащат кредити и ипотеки, и могат да си позволят по-добър живот, по-добро образование за децата си, по-качествени храни и по-добро здраве. Това е постижимо и за безработни, и за студенти, и за пенсионери, защото работата е лека и не изисква предварителен опит, а обучението е такова, че всеки да може сравнително бързо да усвои нужните умения и да започне да работи успешно.

Какви видове инвестиции в бизнеса могат да се предприемат?

Книгоиздаването например, което беше и е насочено към обогатяване на здравната култура и изграждане на финансова грамотност. Личностното израстване и развиването на лидерски умения също са важни аспекти от живота, които могат да бъдат преподадени чрез книги, семинари и обучения. Един начинаещ мрежар може и трябва да инвестира в своето професионално израстване, а това означава не само да се снабди с определени книги, но и да ги изучи, да присъства на събитията, организирани от фирмата и да се възползва от качественото обучение, предлагано от лидерите. Вложените в това пари се връщат многократно, защото всяко овладяно умение, когато се прилага правилно, носи огромна възвращаемост.

Ето един пример за това: да кажем, че сте се научили да изграждате доверие у хората, с които говорите. За целта сте посетили обучение за един ден, което ви е струвало още 30 лв. и сте купили и изучили една книга от стотина страници за 10 лв. Общи инвестиции: 40 лв. и една седмица. След това, използвайки новите си умения, сте включили нов бизнес партньор и сте започнали да работите с него правилно по системата. В резултат за 2-3 месеца той става директор и започва да ви носи пасивни доходи от около 200-300 лв. месечно. Само за първата година, броено от деня, в който сте си купили книгата и сте участвали в обучението, възвращаемостта на инвестицията ви е 9 месеца Х 200-300 лв. = над 2000 лв., което означава 5000%! Да, правилно сте прочели, пет хиляди процента.

Какви грешки правят новобранците в този бизнес?

Проблемът на много хора е че са горделиви и не са обучаеми. Качествата на един потенциално успешен мрежар са глад, обучаемост и характер. Истинският лидер винаги е добър последовател. Никой не се ражда завършен лидер. Аз съм се учил от най-добрите в мрежовия маркетинг, защото не съм горделив и съм готов да се уча от по-добрите и да предавам знанията си на мрежата.

Ако един човек е горделив и не се вслушва в съветите на лидера си, би бил в разрез с формулата на бизнеса, която е: ,,Ние изграждаме хора, а те изграждат бизнеса“. Човек има нужда от определени знания, за да може да предприеме необходимите действия по пътя към успеха. Има обаче хора, които настояват да открият топлата вода. Те трябва да помнят, че техният директор има най-голям интерес от това те да успеят в бизнеса, затова трябва да го слушат – поне докато се изравнят с него по ранг.

Срещал съм хора, които отначало дума не могат да обелят, но впоследствие се превръщат в успешни директори, както и такива, които отначало се правят на велики философи, но си остават все на едно и също ниво, защото просто не следват системата. Не им се учи, мислят си, че всичко знаят и говорят непрестанно на хората неща, които ги отблъскват, вместо да ги привличат.

По какво разпознаваш, че един човек е ,,гладен“?

По това, че не е доволен от това, с което разполага. Човек трябва да е благодарен за всичко, но винаги да се стреми към нещо по-добро. На думи всеки е такъв, но не всеки е готов да прочете дори една книга. Познавам хора, на които съм дал книги за мрежов маркетинг преди години, а те още не са ги прочели. Това за мен означава, че не са гладни, колкото и бедно да живеят. Нали знаете, „който се учи, той ще сполучи“.

Ти гладен ли си бил?

Да, аз и сега съм гладен за още по-големи успехи. Но сега не е чак толкова наложително да се стремя към по-големи доходи, а тогава имах две все още несамостоятелни деца и третото беше на път. Само за да мога да издържам финансово тези три деца, се нуждаех от поне 1500 лв. на месец, които дори не биха стигали, защото животът ставаше все по-скъп. 

Няколко пъти съм се заканвал да изхарча целия си чек за себе си, за удоволствия, просто така, защото мога, но винаги чувството за отговорност ме е спирало, защото съм знаел и знам, че успехите, към които съм се стремял и се стремя, не са единствено за лична облага, а и в името на семейното и общественото благоденствие.

Ако човек започне да печели прилични пари от МЛМ, но ги харчи до стотинка и на следващия месец започва от нулата отново, той трябва да се замисли. Проява на бедност е да харчиш повече, отколкото изкарваш. Откакто започнах своето финансово ограмотяване, научавам все повече за принципа на умножаването, за отложеното удоволствие и т.н.

Роден съм във време на потиснати и бедно-мислещи хора, и това сигурно е оставило отпечатък върху съзнанието ми. Костваше ми много усилия и години обучение, за да започна да мисля като богат човек и да изградя, надявам се, нагласа за изобилие.

Промяната зависи от личността и от нищо друго, така ли?

Да, и именно това ми харесва най-много в мрежовия маркетинг. Всеки един човек, хванат от улицата, който има желание да се обучи и е достатъчно гладен и упорит, може да си реши финансовите проблеми чрез нашия бизнес. И затова мрежовият маркетинг е пълен с хора, които са били бедняци и постепенно са се издигнали. Миячи на чинии, самотни майки, които не са имали с какво да нахранят децата си, хора, които са били задлъжнели на банките. За щастие, не съм имал проблеми с дългове, макар че съм изплащал заеми за придобиване на недвижимо имущество, например. Да вземеш пари назаем не е проблем, ако знаеш за какво да ги използваш и ги насочваш към изграждане на активи.

Ти спомена, че само за две години си започнал да печелиш значителни суми от АкваСорс. Какво те отличава от всички онези, които постигат подобни резултати след много повече време?

Аз съм обучаем. Уча се от най-добрите. Има един много важен принцип, приложим винаги, който гласи: „Покани на обяд експерт, като обяда го плащаш ти“. Е, не можех да поканя в някой софийски ресторант Ранди Гейдж или Том Шрайтер, например, но бях готов да плащам за книгите им, които чета и прилагам всеки ден.

Би могло да се каже, че всички читатели на тези книги „канят на обяд“ лидерите в мрежовия маркетинг.

Именно. Аз съм обучил повечето от най-добрите в АкваСорс. Обичам, когато се захвана с някого, да ми позволи да го направя най-добрия. Напоследък се майтапим с приятели – ,,дългата ръка на д-р Найденов“ е най-новият ни лаф. Бяхме наскоро с група от няколко директорки в Хърватия, за да споделят те опита си в АкваСорс, защото някой, който не е доктор, трябваше да даде от личния си пример и заряд. Те единодушно заявиха, че са постигнали успех благодарение на ,,дългата ръка на д-р Найденов“, която навсякъде достига и поддържа. От това, разбира се, на мен ми стана много приятно, защото то показва, че съумявам правилно да обучавам хората да следват системата. Ръката ми става все по-дълга и придобива международни мащаби, като напоследък достига даже до такива страни като Израел.  Аз съм на мнение, че всеки един, решен да постигне финансова свобода, независимо в коя сфера, трябва да простира ръка надалеч, да влага сърце, ум и време, и да се възползва от ситуациите, които животът му поднася.

Винаги съм отделял много внимание на своето обучение като професионалист. Държа моите бизнес партньори да знаят, че по всеки въпрос биха могли да се обърнат за съвет и помощ към мен. Когато един човек е достигнал толкова високо ниво в АкваСорс, това не е случайно. Същото важи и за този, който с години си остава на едно и също ниво, но той понякога не съзира причината, защото не умее да види по-далеч от горделивостта си.

Какъв е ключът към успеха?

Дали вашите мисли ви тласкат към забогатяване? Ето го простият отговор: погледнете резултатите си. Има един много ценен принцип в живота: Мислите водят до чувства. Чувствата водят до действия. Действията водят до резултати. Резултатите произлизат от начина на мислене. Затова, ако искаме да разберем дали мислим правилно, просто трябва да погледнем резултатите си, и ако те не ни удовлетворяват, трябва да променим мисленето си.

За съжаление, поради масово негативно програмиране по отношение на парите, начинът на мислене на повечето хора не подкрепя желанието им да имат много пари. В мрежата ни има хора, които започнаха да градят бизнеса едновременно с мене, но печелят много по-малко пари, но и такива, които печелят почти колкото мен. Това са все хора от едно време, с един стаж. Някои просто са обучаеми и не са толкова горделиви.

Една жена наскоро ми каза: ,,Знам, че не може да се печели много от този бизнес, нали от 10 години се занимавам“. Отговорих: ,,Ти може и от 20 години да си записана, но ако през това време, вместо да се обучаваш и да работиш по системата, повтаряш едни и същи грешки, естествено е доходите ти да си остават малки.“

В мрежовия маркетинг има хора, които не печелят. Има такива, които печелят малко. Има такива, които завиждат, и такива, които са твърдо на мнение, че само онези, които се включат в самото начало, могат да успеят. Има и такива, които печелят много. Всеки един, който се включи към мрежова компания, е първи в своята организация, но целта е да не остане последен. Както в мрежовия маркетинг, така и в живота, времето не се измерва с години, а с действия, прочетени книги и постигнати резултати. Има една формула за успеха, която гласи, че твоят успех зависи от твоята нагласа, умножена по твоите умения, умножени по твоите действия. Т.е. дори само един от тези множители да е равен на нула, крайният резултат ще е нулев.

В мрежовия маркетинг е изключително важно да развиваш подходящите умения и да се развиваш личностно. Това е школа за личностно развитие, но вместо бележки се раздават чекове. Изводът е, че тези, които печелят много пари чрез МЛМ, показват готовност да платят цената под формата на всякакви усилия и да отложат удоволствието.

Има и един проблем, свързан със зоната на комфорт. Много хора, които са достигали до средно ниво доходи, остават на това ниво в продължение на години, защото тяхната визия за живота е такава. Човек трябва да се научи да мечтае извън зоната на комфорта си, да поставя по-големи очаквания пред себе си, да е готов да даде и да получи повече. Доходите от мрежов маркетинг не могат да надскочат нивото на личностно развитие. Затова човек винаги трябва да се стреми да расте в посока, която води до желаните резултати, в случая до по-големи доходи. Има определени неща, които са наложителни за научаване на всеки един етап от бизнеса.

С какво се гордееш?

Това, с което много се гордея, е че променяме живота на много хора към по-добро. Имам една кампания – ,,Зима без антибиотици“, която е посветена предимно на децата, които са нашето бъдеще. Мечтая те да живеят без да бъдат тровени с химия. Чрез тази инициатива променихме живота на хиляди деца в България, защото имунната система работи по-ефективно, когато организмът е добре нахранен на клетъчно ниво.

Обръщайки се назад, определено мисля, че последните 25 години не съм живял напразно. Допринесъл съм по някакъв начин за доброто на семейството си, на обществото и на много деца у нас и в чужбина. Същевременно с част от спечелените пари съм ходил на някои много полезни курсове. Благодарение на това въведох в България хомеопатичната детокс терапия (ХДТ), а напоследък и хомеопрофилактиката (алтернатива на ваксините). Инвестирах и в създаването на аптека „Авита“, специализирана в предлагането на лекарства за ХДТ и класическа хомеопатия. По препоръка на проф. Витулкас, моя основен учител по класическа хомеопатия, и на Тон Янсен, учителя ми по ХДТ, се свързахме с едни от най-добрите производители на хомеопатични лекарства в Европа и си сътрудничим с тях. Разработихме уникална потенцираща машина за производство на хомеопатични лекарства, наподобяваща движението на човешката ръка, така че сега България е една от малкото страни в света, в които може бързо и качествено да се приготвят всякакви детокс препарати за ХДТ.

АкваСорс е бизнес за хора, които желаят да помагат. Парите, спечелени от този бизнес, са показател за това на колко хора сме подобрили живота. Най-голямата ми мечта е да нося на хората около себе си здраве, успех и свобода, както в материален, така и в духовен аспект. Това е възможно, когато сме готови да се учим, да мислим и да действаме на едро. Когато всички се запалим от тази идея и горим или само тлеем, дори мъничко, се образува един общ голям огън, който разпръсква светлина и топлина по цялата земя.

2
Защо и как се захвана именно с мрежов маркетинг?

Имаше доста причини да се захвана с мрежов маркетинг. Бях на 38 години, все още беден, а вече не толкова млад лекар, чиято заплата свършваше много преди края на месеца. Давах по 15-20 нощни дежурства на месец, за да изкарвам все пак някакви пари, но това постепенно изсмукваше силите ми. Вече бях семеен, с две деца. За начина ми на живот какво да говорим – 20 нощи в месеца нямах възможност да се прибера вкъщи.

Бях начетен и образован, но от финансова гледна точка – неграмотен. Никога през живота си не бях съзнавал възможността човек да развие собствен бизнес и да печели пари от изграждането на система. Не можех да си представя, че мога да печеля пари, без да ходя на работа, а и през ум не ми е минавала мисълта, че мога да печеля пари дори по време на сън, че мога да разполагам с пасивни доходи (даже не знаех какво означава това).

Но се случи така, че един мой познат, Пламен Бараков, ми каза „Ела да чуеш нещо интересно и си вземи 50 долара, за да се включиш, ти си доктор, при теб това ще върви…“ Така се сблъсках с възможността АкваСорс. И до ден днешен не мога да си обясня защо му повярвах, защо се съгласих да му дам такава сума (за мен това беше приблизително една заплата). После дойдоха няколко листа обяснение на английски и едно копие от дистрибуторския договор с моя дистрибуторски номер NAY15010 (същият е и до днес). Първия месец не направих нищо, реших, че съм се минал, е, ще пия една студена вода и толкоз. Тогава се появи Пламен и ми каза „Ти си луд, почвай да работиш, аз спечелих 1500 лири!“ Просто трябвало да говоря с познати и да споделям, каквото знам за възможността.

Започнах да разправям на хората около себе си. Първа в списъка ми с потенциални партньори беше д-р Вилма Михайлова. Бяхме се запознали неотдавна, оказа се, че живеем в съседни блокове. Тя ме заговори на пазарчето за плодове и зеленчуци в квартала. Каза, че ме познава като човекът, въвел хомеопатията в България, че тя завършвала курсовете в Хомеопатичното общество, че е слушала много за мен. Оказа се, че имаме сходни възгледи за медицината, затова решихме да работим заедно като хомеопати и наехме един апартамент в квартала.

Вилма ли е първия човек, когото включи в АкваСорс?

Да. Не помня какво точно й казах за бизнеса, но тя се съгласи да опита. С Вилма ни свързва много – заедно практикувахме хомеопатия, заедно обикаляхме страната, за да изграждаме мрежа, заедно постигнахме върха на тогавашния бизнес план в АкваСорс, заедно учихме в Международната академия по класическа хомеопатия при професор Джордж Витулкас, заедно спечелихме първи пътешествието до езерото Кламат, при това две поредни години… Тя отиде там с мъжа си, а аз с баща си (не можех да взема Цвети, защото тогава тя кърмеше новородената ни дъщеря. Така тате посрещна своя 65-ти рожден ден на Кратерното езеро, а аз хвърлих пъпа на Богомила в Изворите на светлината, от които се захранва езерото Кламат – но това е друга тема).

Добре, че беше Вилма да ми повярва, защото в началото на бизнеса никой от семейството ми не ме подкрепи – говореха, че това са глупости, че било пирамида, че аз лекар ли съм бил или търговец… Чувах изрази като „Пепи, маме, та не си стана един нормален лекар…“, „Брат, тези водорасли ще ти пораснат по брадата“, „Всички вие сте търговци и ще умрете“, „Аз толкова години съм изкарал без твоите водорасли, не ме карай сега“, „Не ни занимавай с твоите пирамиди“, а една колежка каза „Ау, ама той доктор Найденов май сериозно се занимава с глупости!“

Мисля, че Господ ни събра с Вилма в оня труден и за двамата период, когато заплатите ни бяха малки, децата ни растяха и ни трябваха повече пари, а страната бе в тежка икономическа криза. Помня, че за да има мляко за децата, баща ми като пенсионер ставаше в 5 часа сутринта да се реди на опашка, та дано да стигне до него. Сега всичко това е история; Вилма е уважаван специалист, с парите от бизнеса си е осъществила много свои мечти: осигури условия на децата си да получат отлично образование, построи си хубав дом, спечели няколко бонус автомобила, основа медицински център, обикаля света, изобщо живее много по-добре, отколкото когато се запознахме. Естествено, продължава да развива мрежата си в АкваСорс и като член на Съвета на Лидерите заедно с останалите екзекутивни директори допринася за подобряване на условията за цялата мрежа.

Какво се случи в самото начало на бизнеса ти?


Започнах да работя с АкваСорс през 1996 година – около месец-два след като се бях включил. Първият ми чек беше 12 английски лири, вторият 138, третият 380, четвъртият 500, а петият – цели 800 лири! Оказа се, че съм бил станал директор, без да зная. Тогава нямаше Интернет, нямаше офис у нас, единствената връзка с фирмата беше по факс чрез моя спонсор, а аз не знаех даже термина „компенсационен план“. Всичко беше гол ентусиазъм…

После стана нещо странно – чековете ми намаляха от само себе си на около 150 лири на месец и останаха на това ниво 1-2 години. Сигурно защото моето личностно израстване не отговаряше на амбициите ми. Уменията ми за мрежуване бяха минимални, защото тогава все още нищо не разбирах от мрежов маркетинг, но имах доста познати, на които постоянно разпалено обяснявах колко са хубави водораслите и колко добре може да се печели от бизнеса. Разбира се, с променлив успех…

Докато една вечер се зачетох в някаква книжка, която обясняваше как се печели от мрежов маркетинг: включваш петима души и ги обучаваш, после всеки от тях включва по още петима и т.н... Онази нощ буквално не можах да спя, поглъщах страница след страница и всичко вярвах! Там пишеше, че мога да стана много богат, като помагам на хората от своя екип да развиват бизнеса! Благодарение на тази книга разбрах, че успея ли да открия достатъчен брой хора, които да обуча на необходимите знания и умения, мрежата ми може да се разрасне много повече, отколкото ако само аз работя, и постепенно да започне да ми носи много повече пари.

Ти си известен с това, че цялото ти семейство е в АкваСорс. Как стана така?

Въпреки че отначало всички у дома бяха против, аз бях твърдо решен да ги привлека към бизнеса. Естествено, първо споделих с брат си за начинанието и му предложих да се присъедини, но той, както вече споменах, отначало не искаше и да чуе за АкваСорс. Някак си го склоних да се запише, не помня кой плати дистрибуторския пакет, той твърди, че съм бил аз, но аз мисля, че той даде парите, за да му се махна от главата. Отначало работех само аз, записвах хора в неговата мрежа, помагах им да започнат бизнеса, докато един месец той получи чек от 1000 английски лири. След като се убеди, че от мрежов маркетинг действително могат да се печелят значителни доходи, Емо се заинтересува. Резултатите го ентусиазираха и започнахме да работим заедно. Сега неговата организация е най-големият клон от мрежата ми, а той е лидер, с когото всяка фирма може да се гордее.

Поканих и първата си съпруга, която отначало също не искаше, ала впоследствие се съгласи. Нали съм астролог, започнах да записвам към нея само хора, с които тя беше астрологично съвместима. Тя е с добро сърце, интелигентна, има чувство за хумор, общува с лекота и умее да поддържа отношения. Но тогава покрай двете ни малки деца се беше застояла вкъщи няколко години и се беше поизнервила от това. Новата работа от дома беше все пак някакъв свеж полъх за нея, а и започна да си общува с хората от мрежата си. Помня, че един ден с гордост ми каза, че повече хора са търсили нея, отколкото мен. Разбрах, че си говорят за астрология, за отношения, за възможности, че търсят от нея съвети, а често просто си бъбрят по женски. Видях, че мрежовият маркетинг започва да ѝ харесва и си дадох сметка колко много може да се подобри животът на всяка майка, ако започне да развива бизнес от къщи.

Минаха години и с нея се случи нещо удивително. Искам да го разкажа като пример какво може да стане с човек, който развива бизнес тип мрежов маркетинг достатъчно дълго и успешно. Лина имаше добри доходи от АкваСорс и плащаше максимални осигуровки. Ето защо, когато дойде време да се пенсионира, доходите й се увеличиха, вместо да намалеят! Това стана, защото хем получи солидна пенсия, хем продължи да получава доходи от бизнеса си, а тъй като вече не трябваше да плаща социални осигуровки, печалбите ѝ от АкваСорс се повишиха. Кой не иска да се пенсионира така?

По онова време, около 1997 година, баща ми беше 63-годишен пенсиониран миньор от уранодобива. Пенсията му едва стигаше да покрива сметките у дома, затова той работеше по цял ден в полиграфическия комбинат на една машина, която правеше букви от олово. Хем се преуморяваше, хем цял живот бе в контакт с вредности. Виждах, че това не му се отразява добре и реших, че ще го правя мрежар – хем да си подобри здравето от продуктите, хем да си повиши доходите, хем да не се преуморява толкова. А и го познавах като много съвестен и отговорен човек – започне ли нещо, прави го както трябва.

Някак си успях да го склоня да започне да приема Зелена енергия. След седмица-две той ми каза, че е много доволен – преди това вечер нямал сили за нищо и с прибирането у дома само гледал да си полегне, а сега вече бил доста по-добре. Видях, че му е станало интересно. Казах му, че трябва да знае колкото се може повече за продуктите и бизнеса, и го поканих да идва на срещите, които тогава водех всяка седмица. За мое удивление, още на следващата среща го видях на първия ред – беше с тетрадка и прилежно си записваше всичко, което обяснявах. Кръвта вода не става…

Мина още малко време и доходите на баща ми от мрежов маркетинг превишиха заплатата му в полиграфическия. Каза ми, че е решил да напусне работа и да се занимава само с АкваСорс. Така животът му се подобри, наспиваше се, не се преуморяваше, а и водораслите му се отразяваха добре. А след още няколко месеца тате получи първия си чек от… един милион лева! Е, тогава това бяха около 500 евро, но за него това бяха страшно много пари – даже вдигна кръвно от вълнение. После свикна и продължи да върви нагоре – два милиона месечно, три милиона месечно (по курса от 2019 това са около 3000 лв.)…

Спомням си няколко истории с него. В автобуса срещнал свой бивш колега, също пенсионер. Заговорили се кой какво прави и татко му казал, че работи в една английска фирма за водорасли. Другият го попитал плащат ли му добре и татко отговорил „Ами доволен съм, изкарвам по два-три милиона месечно!“ Реакцията на колегата – „Ей, Георги, ама много хубаво са ви научили да лъжете!“

Друг път в трамвая до него „едни бабички“ се оплаквали, че им са малки пенсиите. Тъкмо се връщали от митинг, протестирали, били недоволни. Той им казал „Ами защо не си ги повишите, ето, аз развивам свой бизнес“ и им казал за водораслите. От дума на дума го питали колко печели и като чули сумата, коментарът им бил… „Мръсен комунист“! Е, баща ми наистина е бил член на БКП, но според мен в случая той е много по-адекватен от другите пенсионери – вместо да протестира и да чака наготово, се бе захванал с нещо полезно, от което да печели.

А най-много ме трогна, когато след няколко години татко ми каза, че благодарение на мен никой от семейството ни не е усетил икономическа криза през всичките тези нелеки години. Също каза, че се гордее с това, което прави, защото хем помага на хората да си подобряват здравето, хем предлага възможности или с други думи работни места. Освен това винаги си има пари за внучетата.

Интересна е историята и на Цвети, моята втора жена. Когато се включи, тя беше на 23 години. Отначало казваше „Ох, омръзна ми от тоя Аквасорс, събрали се едни лелки и си говорят за болести!“ после забременя и когато дойде време да ражда, вече беше директор. След като се прибра от родилния дом, още в първите дни, докато още се възстановяваше от раждането и се адаптираше към това, че трябва да се грижи за дъщеря ни, получи чек от над 400 лв. Аз я похвалих, а тя каза, че нейна приятелка получава над 800 лв. заплата. Тогава изрекох едни думи, които се оказаха пророчески: „Помни какво ти казвам, ще минат години, и заплатата ѝ ще стане най-много 1000-1500 лв. А ти ще развиеш бизнеса си и ще печелиш много повече, само дето няма да ти се налага да ходиш на работа!“ Тогава тя не вярваше, но времето потвърди моята прогноза. Сега Цвети кара бонус кола от АкваСорс, печели много повече от работещите си приятелки и има време както за дъщеря ни, така и за всевъзможните си други любими занимания. След това стана така, че пътищата ни се разделиха. Все пак с парите от бизнеса купих апартамент, в който и до днес двете с дъщеря ми си живеят в много добри битови условия.

С Анелия, майката на третия ми син, се запознахме пак покрай АкваСорс. Естествено, и тя се включи и скоро стана директор, при това през лятото, когато бизнесът е по-слаб, и то в едно село от 70 жители! Тя е истински талант, фурия, много я бива да общува, да убеждава, да продава. Само дето е малко непостоянна. Но мрежовият маркетинг е много гъвкав бизнес и търпи всякакви издевателства. С времето тя също стана звезден директор. С нея много искахме да си имаме дете, но това се оказа трудна задача. След няколко спонтанни аборта тя се обезсърчи и минахме през много труден период – почти се бяхме разделили. Но някак усещах, че ни е писано да си родим бебе, а това усещане не ме е лъгало досега.

После АкваСорс обяви, че пуска нов продукт – Мака енергия. Започнахме да го пием и двамата, както и големи дози от други продукти, подпомагащи детеродните способности. Само след 2-3 месеца тя отново забременя и този път всичко беше наред. Така се появи на бял свят нашият любим Емануил – едно от многото „водораслови“ бебета. Той е много интелигентно дете, през първите си вече почти седем години не е пил никакви лекарства, освен хомеопатични, и редовно яде водорасли, коластра и други продукти на АкваСорс. А майка му има възможност да работи и печели от къщи, и да му се радва всеки ден.

Въпрос на късмет ли е да успееш в този бизнес?

Категорично не! Например, първото лято отидох във Варна и там работих здраво, така че изградих няколко директорски групи. После поради недоразумения и малшанс всички се отказаха и цялата ми работа отиде на вятъра. Нещо подобно се случи и в Русе, може би защото хората там работеха само докато ги бутам. Имал съм и други такива случаи, но въпреки всичко изградих голяма и успешна мрежа. Това само с късмет не става, искат се умения, фокус, постоянство, визия, ентусиазъм, професионализъм и хъс. Убеден съм, че с малко настойчивост и подбутване един добър лидер може да направи от много хора директори, но по-нататък те трябва сами да решат да продължат. За целта трябва да открият в бизнеса онова, което на тях им харесва, а то не винаги е това, което ние харесваме.

Някои хора, за които съм сигурен, че имат потенциал, отначало доста се дърпат, но с времето лека-полека се приобщават към идеята и се включват в мрежата. Може би напоследък този процес протича по-гладко, защото вече съм усвоил някои умения и ми е по-лесно да намирам път към душите на кандидатите. Но в началото това не бе така. Кой знае какво съм говорел, че да срещам толкова съпротива. Ето например д-р Юлия Цанкова, с която бяхме колеги от детското отделение на 22 поликлиника. Близо две години тя отказваше да започне, даже с мъжа й ме наричаха „продавач на надежда“ (като се замисли човек, това е една много хубава титла). Веднъж по Коледа отидох в поликлиниката и ѝ показах чека си. За голямо мое учудване тя каза „Искам и аз така!“ Започна да препоръчва продуктите, да прави лекции за родители. Резултатите не закъсняха, хората бяха много доволни, защото здравето на децата им се подобряваше. След няколко месеца Юлето ми каза „Пепи, вече не мога да си представя как съм работила без нашите продукти! Децата се подобряват пред очите ми!“ По-късно с доходите си от бизнеса тя си купи помещение, където и досега е нейният лекарски кабинет, а след това заедно с мъжа си  построиха къща в Пасарел, за да живеят по-близо до природата. Досега (края на 2019 година) и тя вече е спечелила три бонус автомобила от АкваСорс.

Някои новаци в мрежовия маркетинг първоначално отказваха да работят поради това, че не вярваха в себе си или в бизнеса, а и поради липса на знания и умения, което беше обяснимо предвид времето, в което живеехме тогава. Често срещано беше и явлението дотогавашният живот на начинаещите дистрибутори да ги беше отказал от идеята да изградят пасивен доход и финансова свобода. Когато обаче виждаха със собствените си очи възможния успех, постиган от други обикновени хора като тях, някои започваха да усещат, че и те могат да успеят, стига да решат. Културата в мрежата ни е такава, нали нашето мото е „Здраве, успех, свобода и възможности за всички“. С малко помощ от приятели е по-лесно…

Подбираше ли в началото кого да поканиш в бизнеса?

Канех всички наред. Тогава нямах никаква представа как се развива подобен бизнес. Разчитах на ентусиазма си и мислех, че всеки може да успее. Знаех също така, че всяко нещо изисква учене, в което винаги ме е бивало. Започнах да се интересувам от специализирана литература, научих се да работя с Интернет, който тогава, около 1997 година, беше много бавен, но все пак ми позволяваше да откривам статии и препоръки на тема МЛМ. Открих едни американци, които издаваха списание за мрежов маркетинг, наречено „Upline“. Абонирах се за това списание и ежемесечно получавах по пощата физически брой, който с интерес изчитах. Подчертавах и правех преводи на български.

Постепенно положените усилия и проявеното желание за учене дадоха плодове и мрежата, която изграждах, започна да се разширява и да става все по-добра и стабилна. Често се събирахме и провеждахме обучения, изпращах на директорите си бюлетин всеки месец. Тогава написах и книгата ,,Зелените лъчи на светлината“. Тя е сборник от материали, които бях намерил от много източници, бях обобщил и опростил така, че да бъдат разбираеми за хора без медицинско образование. В книгата добавих и изводите от своя опит, който бях трупал в продължение на две години, през които бях ползвал продуктите лично и бях снабдявал мои пациенти с тях. Над 40 000 екземпляра от книгата вече са издадени на руски, хърватски, български, гръцки, а тепърва предстои и на английски език.

Колко време отделяше за бизнеса си?

Доста. Заложих на това, да обикалям с лекции и обучения цялата страна, защото тогава почти не се ползваше Интернет. В онези времена имах един трабант, който постепенно се износи, след това карах жигулката на баща си, с която също навъртях доста километри. После, когато вече печелех добре, с един чек и нещо си купих чисто нова Форд Фиеста от магазина. Същия ден си купих и чисто нов мобилен телефон, и чисто нов лаптоп. Струваше ми се, че летя!

А колко печелеше?

През последните години на 90-те вече бях започнал да печеля значителни суми. През 2001 година купих втори апартамент, както и офис. Грешката ми обаче се състоеше в това, че си харчех парите за други неща, вместо за апартаменти, които бяха много евтини тогава и предлагаха възможност за пасивен доход. Но аз взех, че се сдобих с кола за 12 хиляди лева, вместо да си купя апартамент за малко повече пари. По онова време беше изгодно да се теглят заеми, с чиято помощ можеше да си купя десетина апартамента и да ги изплащам чрез наемите, които щях да получавам. Не бях финансово грамотен и в това се състоеше проблемът. Не инвестирах умно.

Покрай МЛМ разбрах за Робърт Кийосаки и обучителната му система за финансово ограмотяване. През 1999 година прочетох интервю с него в едно друго списание за бизнеса – “Network Marketing Lifestyles”. В него той казваше, че работещите в мрежовия маркетинг профукват парите, които са спечелили с пот, кръв и сълзи, както и бъдещето на децата си, защото харчат за глупости, вместо да инвестират. Тези думи ме жегнаха право в сърцето, защото описваха и мен! А книгата му „Богат татко, беден татко“ си купих две години по-късно в Мумбай, Индия, където бях на семинар по хомеопатия при прочутия доктор Шанкаран.

От семинара ми остана едно свидетелство, но най-важното, което донесох оттам, бе тази книга. Никога няма да забравя как си я купих на една улична сергия. Продавачът ходеше като щиглец с една голяма стълба в ръка, с чиято помощ достигаше книгите от по-високите рафтове. Във влака от Мумбай до Пуна не мигнах почти цяла нощ, защото не можех да се откъсна от четивото. Разбрах колко грешки съм допускал във финансов план и колко е лошо човек да бъде финансово неграмотен. Кийосаки направо ми отвори очите, ето защо реших да започна да издавам книгите му у нас. След около 20 издадени негови книги в общ тираж над 150 хиляди екземпляра може да се каже, че съм допринесъл за финансовото ограмотяване на много хора у нас. Преди това имах грешното схващане, че каквото спечеля, трябва да го изхарча. Така бях свикнал - гледах заплатата ми да стига (почти) до края на месеца. Сега е друго.

Какво поддържаше и поддържа постоянството ти?

Две главни неща. На първо място, моите деца. Стараех се да сторя така, че те да не изпитват оскъдица и да имат всичко, от което се нуждаят. Второто нещо, което поддържаше постоянството ми, беше стремежът към нещо голямо. Нещо значимо за здравето и живота на хората. Едва ли бих могъл да се занимавам с мрежова компания, различна от АкваСорс, която не е обвързана със здравето. Още когато опознавах водораслите, с които АкваСорс работи, бях дълбоко впечатлен от тяхната уникалност. Те не са просто витамини или хранителни добавки, а най-добрата суперхрана от природата в световен мащаб. Водораслите представляват материализирана слънчева енергия, любов и мъдрост.

Ти си човекът, поканил Том Биг Ал Шрайтер за първи път на семинар в България. Как и защо го направи?

От зор. Тогава имаше много залитания в мрежата, защото опитвахме да работим и с други компании. Беше излязла една фирма за Интернет страници, SkyBiz, имаше и компании за отстъпки, за застраховки… През 2002 година хората се разфокусираха, може би защото и аз давах лош пример в това отношение. Бизнесът стагнира. С директорите правехме обсъждания как да го съживим, даже се съмнявахме дали въобще има смисъл да продължаваме…

Няма да забравя никога какво каза тогава една колежка, д-р Маргарита Вътова: „Да, Пепи, ама като ми се разболее детето, не му давам да пие страници в Интернет, а Зелена енергия“! За тези думи ще ѝ бъда признателен цял живот. Те ми наместиха ценностната система, разбрах, че за добро или не, моят път е свързан завинаги с АкваСорс и здравето. Дадох пример на всички, като заявих, че оттук нататък ще работя само и единствено с АкваСорс и няма да препоръчвам никакви други компании за мрежов маркетинг.

Така научих голям урок: ако искаме да успеем в този бизнес, трябва да си изберем една единствена компания, с която да работим. Никой не може да управлява едновременно две коли, да стане шампион едновременно по футбол и шах. Иска се фокус. И още: всички компании си имат проблеми, защото в тях работят хора. Затова ние просто си избираме една компания, с която да си имаме проблеми, и работим само с нея. В това има логика, защото всеки компенсационен план плаща все повече пари с увеличаването на оборота на мрежата ни. Ако правим оборот от 100 000 лв. само в една компания, чекът ни ще е по-голям, но ако правим в две компании обороти по 50 000 лв. сумата от двата чека ще е по-малка.

Но мрежата беше демотивирана. Нещо трябваше да се направи. Затова се свързах с Том по телефона и се договорихме да направи семинар в София. Цената беше 15 000 $ плюс самолетен билет бизнес класа. С малко молби успях да го склоня за 10 000 $. Наех зала във ВИАС, казах на всички, работещи в мрежовия маркетинг, но основно присъстваха дистрибутори от АкваСорс. Помолих офиса да пусне промоция и да закупи билети за дистрибуторите, които я спечелят. Общо се събрахме над 300 участника. Преводач бях аз.

Макар че по тогавашните ми разбирания дадох огромна сума пари за този семинар, той ми се изплати, защото на него присъстваха почти всички мои ключови бизнес партньори. За всички тях това беше първа среща със специалист от такава класа. И когато чуха от него неща, които бяха чували и от мен преди това, както и изключително полезна нова информация, те много се впечатлиха, повярваха в себе си, усвоиха умения, подобриха нагласата си, разбраха, че и те могат да бъдат на световно ниво, и в резултат на това мрежата отново започна да се развива доста по-добре. Съответно и моите чекове пак тръгнаха нагоре. Това потвърди за кой ли път правилото, че за да получиш, първо трябва да дадеш. А и ми остана удовлетворението, че съм първият български мрежар, направил семинар с Том Шрайтер.

Том е живата легенда на мрежовия маркетинг. Той е човекът, който е допринесъл най-много за развитието ми като мрежар. Даже много хора ме наричат българския Том Шрайтер, толкова силно съм повлиян от неговите идеи. Абониран съм за неговите бюлетини и през годините съм си купувал почти всичко, което той е издавал – книги, касети, дискове, онлайн обучения и т.н. Няма ден, в който да не се сещам за неговите мъдрости. Издал съм много негови книги и ги препоръчвам на всички, които искат да станат наистина добри в мрежуването. А чувството му за хумор е просто неповторимо.

Понеже той се представяше навсякъде като „високия красив брюнет от Тексас“, какво бе учудването ми, когато го посрещнах на летище София. Пред мен стоеше един скромен, оплешивял, побелял, нисичък и пълничък човек, видимо леко притеснен, може би от това, че никога не е бил в България. Представих му се и видях как се успокои. А когато усети моето уважение и възхищение към него, се отпусна и започна да се шегува. Предложих му да спи у дома. Той се съгласи и мога да кажа, че съм единственият човек в България, в чийто дом е гостувала една от най-големите МЛМ супер-звезди.

Един от първите, с които срещнах Том, беше брат ми. Тогава тъкмо АкваСорс бе променил компенсационния план и това бе засегнало значително доходите на лидерите. (По стария план се плащаше повече в дълбочина, за обеми на трето поколение и до шесто поколение, затова много хора имаха по-скоро дълбоки мрежи, а новият плащаше повече за по-близките поколение. Затова звездните директори с плитки мрежи получиха по новия план повече пари, а доходите на лидерите, които разчитаха на пари от групи на 4-то поколение и надолу, доста намаляха. Това с времето се поправи, защото лидерите изградиха повече нови директори на първо и второ поколение, за което сегашният компенсационен план плаща най-добре.) Брат ми каза на Том, че много вярва в продуктите, но вече не вярва толкова в бизнес възможността. Отговрът на Том Шрайтер беше: „Препоръчвай възможността такава, каквато е, и остави кандидатите да решават дали ги устройва. Не решавай вместо тях, те може да я харесат!“ 

След години, когато отидох на МастърМайнд в САЩ (бях единственият лидер от АкваСорс, който сам реши да инвестира в това, и един от тримата само българи, които присъстваха), Том ме представи на други МЛМ легенди. Всеки път думите му бяха „Това е доктор Питър от България, и той е истински доктор!“ после го поканих на обяд, но не можах да му платя обяда – той плати моя. Оказа се, че той винаги плаща сметката в ресторанта. Даже Уес Линдъм разправя една история, как се опитал да плати, а Том се обърнал към сервитьора с думите „Не обръщай внимание на внука ми, аз плащам!“

С Том е свързана и една друга забавна случка: на един от следващите му семинари в София бяхме взели с нас сина си Емануил, тогава на две години и нещо. По едно време той пролази под столовете, качи се на сцената и застана между Том и преводачката. Том му подаде микрофона и така съм ги снимал тримата, като Ени е в центъра. Един вид, приемственост между поколения мрежари. Кой знае, един ден… Те двамата много си приличат по хороскоп, с Луна в Телец и силни Близнаци, Рак и Лъв. Вероятността не просто да се срещнат, а да са заедно на една сцена, е нищожна, но е факт!

Кои други мрежари са повлияли на кариерата ти?

Трима души най-вече: Том Шрайтер, Ранди Гейдж и Ерик Уори. Разбира се и Дон Фейла, Марк Ярнел, Джон Милтън Фог, Робърт Кийосаки, Ким Клейвър, Джордън Адлър, Ерин Удуърд, Крис Брейди и много други. На повечето от тях съм издавал книги в България, за да повишим нивото на професионализъм на нашите мрежари. На форума „МЛМотиватор“ (forum.anhira.com) има стотици статии от тях, преведени на български и/или резюмирани лично от мен. много е важно да знаем, че колкото и да знаем лично ние, това не помага на бизнеса ако не научим на нужните умения ключовите си бизнес партньори, а чрез тях и цялата си мрежа. Защото ние не изграждаме сами бизнеса, а изграждаме хора, които го изграждат.

Какво би казал за Wellness–индустрията в наши дни?

От ключово значение е да се знаят какви са тенденциите на времето. В днешни дни една от най-горещите глобални тенденции е постепенното остаряване на бейби-бум поколението – хората, родени след Втората световна война (между 1944 и 1964 година). Тъй като навлизат в своята по-напреднала възраст, те все повече трябва да се грижат за здравето си. Едновременно с това те имат и по-стабилни доходи. Когато човек остарява, нормално е да започва да се замисля, че иска всъщност да живее по-дълго. Естествено, ако има и пари, е готов да ги инвестира в здравето си.

Но бейби-бумърите имат и деца, които, вземайки пример от родителите си, осъзнават, че е добре и те да се грижат за здравето си. Оформя се една нова култура, хората започват да се стремят към по-добро здраве. От друга страна, започва една тенденция хората да се разочароват от фармацията и медицината (т.нар. „индустрия на болестите“). Оказва се, че никой доброволно не иска да пие с шепи хапчета, които имат странични ефекти, за чието лечение му се предлагат още хапчета.

Много хора, които са се опарили от този порочен кръг, се обръщат към природните методи за поддържане на здравето, поради което уелнес индустрията все повече се разраства.

С какво продуктите на АкваСорс се различават от останалите?

Благодарение на това, че редовно ползвам суперхраните и хранителните добавки на АкваСорс, на шестдесест години съм навярно един от малкото, които не пият никакви лекарства, и то при положение, че в началото не бях в цветущо здраве. Когато започнах да си поддържам здравето с продуктите на АкваСорс, бях болен от псориазис, а освен това страдах често от гнойни ангини, заради които трябваше да приемам антибиотици. За една-две години тези проблеми се решиха и оттам насетне почти не съм боледувал (е, освен една-две настинки годишно). Когато неотдавна споделих това с една дерматоложка, тя ми каза, че по принцип псориазис не се лекува, и че аз просто съм в ремисия… най-дългата ремисия, което тя е виждала (около 20 години без проблеми с кожата).

Продуктите на АкваСорс са били винаги от много голямо значение за мен и семейството ми, и продължават да бъдат. В началото АкваСорс беше фирма за разпространение на водорасли, но у мен се зароди мечта тя да се превърне в компания, предлагаща най-добрите суперхрани и хранителни добавки в света. Започнах да споделям мечтата си с всички и, колкото повече се развиваше фирмата с течение на времето, толкова повече качествени нови продукти включваше. Мечтата ми се осъществяваше.

Много важно е да се подчертае, че АкваСорс не е просто фирма за хранителни добавки, защото много ценна част от нашия асортимент са суперхраните и супербилките. Начинът, по-който се обработват продуктите, също е от голямо значение. АкваСорс използва специални методи за сушене при ниски температури (38-41ОС), чрез които се запазват всички полезни съставки в продуктите.

Как АкваСорс се е изменил с времето?

С течение на времето АкваСорс започна да се променя и в административен план. Създаде се нов компенсационен план, който донякъде и аз бях инициирал. Преди това правилата бяха такива, че спонсорът можеше да печели в пъти повече от хората от мрежата му, които работят по-добре от него и имат повече заслуги за развитие на бизнеса. Оказа се, че има хора, които печелят без почти никаква заслуга заради труда на онези хора в мрежата им, които неуморно работят и развиват бизнеса.

Възпротивих се срещу това, тъй като беше несправедливо. То беше направено с цел най-добрите лидери да имат сметка да помагат за изграждането на повече директори в дълбочина, което по принцип не е лоша идея, но с времето може да доведе до прегаряне и изтощение. Освен това предишният компенсационен план даваше много поводи за завист, защото съвсем малко лидери печелеха най-много пари, за сметка на останалите директори в началото на кариерата им, когато парите са най-нужни за разрастване и реинвестиране в мрежата.

Сега вече в АкваСорс комисионните са разпределени справедливо, така че хората, които започват да работят, сравнително по-бързо и по-лесно имат възможност да достигнат до прилични доходи, с които може да се живее добре и да остават пари за инвестиране в бизнеса. А тъй като сме се погрижили да изградим система за обучение, все повече директори могат да поемат лидерски функции. Така натоварването се разпределя по-равномерно и лидерите имат повече време за личностно и професионално израстване, а и за семействата си, и за почивка, пътешествия и любими занимания.

Всеки компенсационен план стимулира определено поведение. Според сегашния, от лидерите се иска да обучат своите първи поколения до ниво директори три звезди. След като направят това с три, шест, девет или дванадесет клона, те знаят, че мрежата им ще се развива в дълбочина без тяхното пряко участие. Вече няма място за отделни „супер-звезди“, защото умната стратегия е да се работи с близките поколения, които са по-малко на брой.

Оказа се, че този компенсационен план е по-сполучлив, защото вече има много екзекутивни и тризвездни директори, които печелят отлични доходи, бонус автомобили и пътешествия. А пък обикновените директори виждат, че и те могат да постигнат това, стига да положат малко повече труд за овладяване на нужните умения от системата за дупликация. Всеки може да е сигурен в това, че ако развива бизнеса си правилно, ще бъде справедливо възнаграден.

Можеш ли да станеш богат с МЛМ?

Бих могъл да заключа, че аз съм необикновен случай в мрежовия маркетинг, защото без предишен опит за сравнително кратко време, започвайки от нулата се издигнах на световно ниво, към което се причисляват хора с големи организации, включващи дистрибутори в много държави и печелещи шестцифрени годишни доходи. Част от спечелените от мен пари инвестирам обратно в мрежата под формата на издадени книги, организиране на обучения, промоции за директорите и т.н.. Благодарение на АкваСорс никога не съм си броил стотинките.

С помощта на мрежовия маркетинг човек може спокойно да се издигне в горните слоеве на средната класа, а ако има достатъчно акъл в главата, да стане и богат. Богат човек е такъв, който годишно получава пасивен доход в размер от поне сто хиляди лева, а с мрежов маркетинг може да се печелят много повече пари. В нашата професия вече има хора, които печелят милиони долари или евро годишно, а в единични случаи – даже месечно.

Но не в това е силата на нашия бизнес. По-важно е, че той дава възможност на много хора да печелят допълнително и даже да удвоят и утроят доходите си, без да напускат работа. Така срещу няколко часа допълнителна работа седмично в удобно за тях време те са много по-спокойни за бъдещето си, могат да изплащат кредити и ипотеки, и могат да си позволят по-добър живот, по-добро образование за децата си, по-качествени храни и по-добро здраве. Това е постижимо и за безработни, и за студенти, и за пенсионери, защото работата е лека и не изисква предварителен опит, а обучението е такова, че всеки да може сравнително бързо да усвои нужните умения и да започне да работи успешно.

https://forum.anhira.com/index.php/topic,58815.0.html - продължение

3
Безплатно / Съвети от успели мрежари
« -: 17, Май, 2019, 16:40:54 »
“Няма да успея, разбира се. Моят спонсор живее твърде далеч.”

Ако спонсорът ви не ви помага, живее твърде далеч или е такъв човек, че не искате да общувате с него, какво ще правите тогава? Ще се откажете? Ще си намерити друг спонсор? Ще си намерите държавна работа? Мисля, че примера, който ще ви дам, обяснява колко важен е спонсорът за вашия успех. Сами преценете това.

Представете си, че сте в златна мина. Разпръснати в краката ви има стотици хиляди златни късчета (златните късчета = възможностите, обяснявам за тези, които не рзбират аналогията). Спонсорът ви не е там, няма кой да ви каже да съберете и да пъхнете няколко златни късчета в джобовете си. И какво правите тогава? Прибирате се вкъщи да гледате телевизия, защото спонсорът ви не ви е помогнал. Глупаво е, нали?

Когато се включваме в мрежов маркетинг ни се предоставя възможност, не социална придобивка. От нас самите зависи дали ще се възползваме от възможността или ще се оплакваме от бюлетина на компанията, от цвета на етикетите или от не много отзивчивия си спонсор. Нашият успех в мрежовия маркетинг зависи от самите нас. Ние можем да избираме дали да имаме успех или не, дори и нашия спонсор да не съществуваше.

Искате доказателство? Да кажем, че вие живеете в Лос Анджелис. Един ден отивате в Ню Йорк със самолет. В самолета до вас сяда млада дама и казва: “ О! Вие сте в мрежов маркетинг! Страхотно! Винаги съм искала да бъда дистрибутор в мрежов маркетинг. Бихте ли станали мой спонсор? Моля ви! Моля ви! Ще работя по-усърдно от всеки друг, когото сте спонсорирали.” За нещастие младата дама живее в Ню Йорк. Ако вярвате, че един дистрибутор не може да успее, ако няма местен спонсор, какъв избор имате? Може да продадете къщата си и да се преместите със семейството си в Ню Йорк, за да сте в същия град. Но това означава, че ще трябва да се преместите и в Чикаго, ако спонсорирате някого от там, а после и в Тулса (Оклахома) и т.н.

Затова, когато един дистрибутор казва “не успявам, защото спонсорът ми не живее наблизо да ми помага”, просто го попитайте би ли се съгласил да се преселва всеки път, когато спонсорира човек от друг град... Абонирайте се за пълен достъп!

4
Събития / Events / Уебинар само за директори 3*
« -: 26, Август, 2013, 19:45:22 »
сряда от 18.30 до 20.20
Програма

5
Уебинари / Как да водите уебинари
« -: 24, Август, 2013, 00:34:20 »
За да водите уебинари, трябва да сте постигнали ниво Директор 3*.
Специални указания по въпроса може да се намерят в раздел Обучение за Директори 3* на форума.
Ако сте постигнали ниво Директор, можете да помагате във воденето на уебинати по преценка на вашия директор 3*, но основното, което се иска от вас, е да каните хора на уебинарите

6
От 18.30 до 20.00 - за всички директори и директори 3*

Теми:
1. Как да ползваме сайта "Пари за теб" - с обсъждане.
2. Как да участваме във уебинари
3. Как да водим уебинари
4. Как да добавяме събития в календара.
5. изготвяне на график за уебинарите през септември и октомври.
6. Въпроси и отговори.

За да участвате в събитието, моля на 26.8. в 18.20 влезте в залата за уебинари.
(от http://anhira.com - падащо меню АкваСорс - меню Презентации, срещи, уебинари и обучения - червеният линк)

7
Предлагам следния график за редовните уебинари:

1. Всеки понеделник и всяка сряда от 18.30 до 19.30 ч.
Как в удобно за вас време да печелите от 500 до 5000 лв./месец с АкваСорс
- без да напускате работа, без да влагате много пари и без никакъв риск - за хора, които са поканени от някой дистрибутор от мрежата ни.

2. Всеки вторник и всеки четвъртък от 18.30 до 20.00 ч.
Как да подобрите здравето си с продуктите на АкваСорс
- с възможност за получаване на отговори на конкретни ваши въпроси, които можете а задавате в хода на уебинара - за всички желаещи потенциални клиенти на АкваСорс, които още не са наясно кои продукти са най-подходящи за тях и/или имат здравословни проблеми за решаване..

3. Всяка събота от 10 до 12 ч.
Как правилно да развивате своя бизнес с АкваСорс
, за да постигнете бързо ниво Директор и да почнете да печелите по 500-1000 лв./месец - само за дистрибутори от мрежа Анхира.
Този уебинар се провежда  от Директори 3*, които добре владеят системата за успех в бизнеса. Преди да бъдете допуснати за водещи, трябва да минете през събеседване с Екзекутивните директори.

Моля всички тризвездни директори да ползват календара на форума от менюто най-горе на форума - календар - добави събитие - за да добавят своите уебинари на предпочитаната от тях дата.

Тъй като сме поне 20 души Директори 3*, при три събития на седмица за един месец има общо 12-14 фиксирани уебинара, т.е. по-малко от един на човек. Така няма да се претоварваме.

Разбира се, през останалото време залата може да се ползва неограничено за лични срещи и обучения, стига да е свободна. Все пак, моля поне 1-2 дена предварително да се обявява темата и времето за провеждане на календара на форума.

8
Това е много просто.

1. Oтивате на http://anhira.com
2. От падащо меню АкваСорс избирате "Презентации, срещи, уебинари и обучения:
3. Кликвате линка "Можете да влезете в залата за уебинари оттук", който е в червено.
4. Изчаквате да се зареди софтуера
5. Влизате като използвате името си, а ако с вас има още хора, след името си написвате в скоби техния брой, например Иван Петров (6)

А ето и директен линк, който можете да изпращате на всеки човек, когото каните на уебинар:

http://login.meetcheap.com/conference,anhira

Можете да споделяте свободно този линк с всички. На този адрес всеки, който желае, може да влезе в залата за уебинари след като се регистрира с потребителско име. Парола не е нужна.

Ако срещата е затворена и участие се допуска само с лична покана, вашето потребителско име и вашата парола ще ви бъдат изпратени заедно с поканата.

Капацитетът на нашата зала е 100 участника - т.е. 100 компютъра. Разбира се, пред всеки компютър може да има по-малка или по-голяма група хора.

Теоретично това означава, че ако се организираме в един и същи ден и час и има една група от 100 души в София, една от 100 души във Варна и десетина групи по 50-100 души в още 20 града по света, можем да направим среща, на която да присъстват он-лайн хиляди участници. Просто за целта във всяка група трябва да се изведе картината от монитора на голям екран и да има по-мощни тонколони, за да се чува по-добре.

Когато залата се напълни, нови участници не се допускат, освен ако някой влязъл участник не излезе.

Моля обърнете внимание, че ако сте директор 3*, можете да влизате в залата по два начина:
1. Като модератор - от вашия индивидуален линк, който не бива да споделяте с никого. (Вижте темата "Как да влизам в залата за уебинари като модератор".) Модераторът е само един и той води срещата, поазва, говори, прави ПауърПойнт презентации, споделя линкове и пр.
2. Като участник - от обшия линк, даден по-горе. Участниците просто гледат и слушат, а също така могат и да задават въпроси.

9
Много е просто!

1. Влезте във форума със своето потребителско име и своята парола. Ако още не сте регистрирани, първо трябва да се регистрирате и после да влезете.

2. От ляво меню "Личен профил" цъкнете в падащото меню на "Обща информация"


3. От меню "Действия" цъкнете в падащото меню на "Платени абонаменти"


4. В отворилия се екран можете да се абонирате за един месец срещу 5 евро като цъкнете бутона "Поръчка" - ще бъдете препратени на сайта на PayPal, където можете да платите с дебитна/кредитна карта.


Щом платите абонамента си, веднага ще получите достъп до всички материали от МЛМотиватор (за гостите на форума и за регистрираните членове, които не са платили абонамент, този раздел е невидим).

Седмица преди изтичане на абонамента ви ще получите уведомление от нас, с което ви подсещаме (ако искате) да подновите абонамента си.

Това е всичко! Вече можете да ползвате материалите от МЛМотиватор!

Този начин на абониране е месец за месец и се подновява автоматично, докато не го прекратите. Не е свързан с никакви ангажимвнти за вас и можете да се отпишете по всяко време чрез своя PayPal акаунт.

----------------------------------------------------------------

Абониране по втория начин - ако не можете да платите онлайн

В този случай можете да избирате между абонамент за 6 месеца (55 лв) или за 1 година (100 лв) - така си спестявате пари.
1. Регистрирайте се на форума
2. Платете таксата на Анхира ЕООД по EasyPay, КИН на получателя: 9317855888.
3. Изпратете по Вайбър на Бояна на тел. 0886 704939 снимка на платежното и ѝ се обадете за да ви даде нужните права.
4. Влезте във форума с вашето име и парола - ако всичко е наред, ще можете да виждате всички статии в МЛМотиватор. Ако не, обадете се пак на Бояна за да провери и оправи нещата.

10
Много просто - за да печелите повече пари от своя МЛМ бизнес.

Здравейте, аз съм д-р Петър Найденов

Благодаря ви за интереса към МЛМотиватор.

От 1996 година се занимавам с мрежов маркетинг и съм един от водещите в тази област в България, а и в света. Сигурно звучи мотивиращо да познаваш МЛМ милионери. Е, и вие вече познавате един такъв! Анхира ЕООД, публикува отчетите си в Търговския регистър - проверете там. Основните ни приходи са от мрежов маркетинг.

Казвам това не за да се хваля, а за да подчертая, че щом аз, без никакво специално образование, съм успял, то и вие можете. По образование съм лекар и ви уверявам, че в Медицинска академия - София по мое време не се преподаваше нито МЛМ, нито финанси, нито как се печелят милиони! Нещо повече - мога да кажа, че за разлика от много хора без образование, аз започнах с 200 лв. месечна заплата едва на 27 годишна възраст. След 10 години здраво бачкане, често с по 15-20 нощни дежурства на месец, единственият ми "актив" бе един Трабант, купен на старо със заем! Вече имах семейство с 2 деца, живеехме при родителите ми и едва свързвахме двата края.

За мен животът се промени, когато се включих в АкваСорс. Преди това пробвах и в Хербалайф, но не се получи - или не ме грабна идеята (тогава бях по-млад и доста слабичък), или (по-вероятно) не знаех какво да правя. Но когато попаднах на АкваСорс, нещо ми казваше, че съм на прав път. Започнах да чета, работех много и постепенно започнах да печеля все по-добре - та и до ден днешен.

Повече от 20 години развивам бизнес с една и съща МЛМ фирма. Започнах от прост дистрибутор и стигнах до Екзекутивен директор 1* (засега единственият в системата на АкваСорс). В екип с моите великолепни лидери сме обучили стотици хора как да станат директори и да печелят по 500-1000 лв./месец. Моите основни партньори редовно печелят по 3000, 5000, 10000 и повече лв./месец от своя МЛМ бизнес. Но това е само началото.

По моя покана в България на два пъти дойде легендарният Том Биг Ал Шрайтер (първият път преспа у дома). Аз му бях преводач и на двата семинара, както и превеждах част от семинара на Ранди Гейдж, когато той дойде в София.

Участвал съм няколко пъти в MLM Mastermind и Go Pro Recruiting Mastery - най-големите събития в света на мрежовия маркетинг, провеждащи се в САЩ. Всички лектори, които споделят опита си там, печелят над един милион долара годишно. Напоследък ги гледам он-лайн, за да мога да си ги пускам по няколко пъти и да си водя по-добри записки, които споделям тук с всички колеги от мрежовия маркетинг у нас..

Познавам лично много от световните майстори в МЛМ като Том Шрайтер, Орин Удуърд, Орян и Хилде Сале, Кен Дън, Дона Джонсън, Ричард Брук, Ранди Гейдж, Джордан Адлър и др.

С парите от МЛМ основах издателство Анхира, през което до момента съм издал на български над 160 заглавия, лично подбирани от мен книги и учебници по МЛМ (Том Шрайтер, Джордан Адлър, Ранди Гейдж, Джон Милтън Фог и др.), личностно израстване, финансова грамотност (включително Робърт Кийосаки, Сузи Орман и др.), холистично здраве, хомеопатия, астрология и много други.

Досега съм спечелил най-различни промоции, в това число два пъти пътешествие до езерото Кламат в Орегон, САЩ (взех и баща си там, навръх неговия 67-ми рожден ден), както и три нови автомобила от АкваСорс.

Накратко, можете да ми се доверите. Ако сте готови да усвоите няколко прости умения, и вие можете да започнете да печелите хиляди и десетки хиляди лв./месец от МЛМ. А за няколко години ще се събере и първият ви спечелен милион - при това съвсем законно, помагайки на хората около вас. Ще ви кажа точно как съм го направил аз и как го правят световните майстори на МЛМ.

Когато се абонирате за МЛМотиватор, на ваше разположение, при това на български, ще получите стотици статии от водещи световни майстори на мрежовия маркетинг, които могат да ви помогнат да печелите истински големите чекове от своя МЛМ бизнес, вместо да се задоволявате с трохи.

Ключът към успех във всяка дейност е да се усвояват нужните умения. А лидерите в професията ни са:
1. вечно гладни за повече,
2. все по-готови да се учат и да овладяват нови умения и
3. хора на честта, на които може да се разчита.

Има два типа МЛМ дистрибутори - едните гледат сериали по телевизията или четат какво пише по вестниците и се чудят защо не изкарват пари, а другите се учат от най-добрите мрежари в света и се чудят как да си харчат все по-големите чекове. (Впрочем, това е друга тема - какво да правите със спечелените пари така, че те да ви носят още повече пасивен доход. Тази тема се нарича "финансова грамотност" и е една от най-важните за всеки човек. Затова на нея в МЛМотиватор е посветен цял раздел.)

Абонаментът за МЛМотиватор е 5 евро на месец. За тези 5 евро на месец можете да отидете веднъж в месеца на кино - без пуканки. Или можете да научите как всеки месец да печелите 1000, 2000, 5000, 10000 или повече от своя мрежов маркетинг.

Как да се абонирате?

За сравнение, само за платеното обучение от Том Шрайтер аз давам над 200 евро на година. Отделно съм абониран за Networking Times и куп други професионални издания, както и редовно купувам книги и аудиосеминари на английски по МЛМ от най-добрите.

И понеже: а) не мога да издам всичко и б) много съм добър в предаването на най-важното (например, мога да резюмирам с думи прости статия от три страници само в една), реших да създам този платен абонамент - така когато научавам, превеждам, резюмирам и пиша полезни неща, вие ще можете да ги ползвате само за малка част от реалната цена, даже практически безплатно (например, само преводът на една статия от 5-6 стр. излиза поне 20 лв.)

Не зная дали има друго място в Мрежата, където да се предлагат толкова много полезни материали, удобно събрани на едно място, на толкова достъпна цена. А и засега в България са малко хората, които сериозно искат да станат професионалисти в МЛМ. Затова вие може да бъдете измежду първите. Заслужава си!

Как да се абонирате?

А, за малко да забравя бонусите!
- участие в играта "Потоци пари" на Кийосаки само за 10 лв. вместо за 30 лв.
- възможност да си купите играта "Потоци пари" само за 119 лв. вместо за 180 лв.
Повече за играта "Потоци пари" можете да научите от самия Робърт Кийосаки.

Направете това, което е по-добро за вас. Още веднъж, благодаря за доверието.

с уважение: д-р Петър Найденов

Как да се абонирате?

11
Винаги има начин за постигане на успех. Просто трябва да откриете правилния набор с инструкции.

Представете си, че се намирате в една стая с 20 души. Аз влизам през вратата и казвам:”Продавам билет от 1$ за лотарията за утрешния тираж. Кой ще ми даде 500$ за моя билет?”
Човекът, който се намира до вас, казва: „Този трябва да е полудял. Няма начин да надплатя 499$ за лотариен билет.”
Ето как мислят хората. Те вземат решения въз основа на фактите, с които разполагат. Голяма грешка. Защо? Защото винаги има повече факти. Например, по случайност зная, че само един билет е продаден за утрешния тираж на националната лотария и аз притежавам този единствен печеливш билет!

Може би това е причината, поради която МЛМ е по-лесен за лидерите, които знаят повече. Тези лидери разполагат с повече факти, отколкото неинформираните им конкуренти.

Тази стратегия убягва на много от начинаещите в МЛМ. Някак си те чувстват, че ако продължат да правят същото нещо отново и отново, ще се случи чудо. Глупости!

Да приемем, например, че един дистрибутор прави десет презентации. Той започва всяка своя презентация със серия от три въпроса. След тези три въпроса евентуалните кандидати скръстват ръце, гледат неодобрително, стават заядливи, спорят и накрая казват на дистрибутора да напусне дома им.

Виждаме ли някаква закономерност тук? Разбира се. Всеки път, когато дистрибуторът зададе тези три въпроса, евентуалните кандидати се дразнят и не се присъединяват към програмата му. А какво прави дистрибуторът? Продължава да задава същите въпроси на всяка една презентация... и се надява да се случи чудо.

Ние знаем, че нищо няма да се промени, докато дистрибуторът не промени тези три въпроса. Но това няма да стане. Защо? Защото дистрибуторът няма да отиде на обучението, организирано от неговия спонсор, за да усвои нови умения. Той няма да прочете наръчника за дистрибутори, за да открие алтернативни въпроси, които могат да работят. Той няма да инвестира време и енергия в нови умения.

Ще се промени ли нещо за този дистрибутор? Съмнявам се. Единственото нещо, което ще се промени е, че ще стане бивш дистрибутор.

Имам приятел, който използва следните критерии, за да определи потенциалните си лидери. Той споделя, че може да предскаже с голяма точност кой ще се издигне до върха в неговата организация. Какви са неговите критерии? Той казва:
Бъдещите лидери са настоящите професионални студенти на бизнеса. Те разбират, че съществува решение на всеки проблем. Една лека промяна или корекция в курса е всичко, от което те се нуждаят, за да отидат там, където искат. Те са жадни да научат нови, по-ефикасни начини за намиране на кандидати, спонсориране, продаване и лидерство.”

Моят приятел също така наблюдава, че онези негови хората, които няма да успеят, използват същите неуспешни методи отново и отново. Тези хора не си дават труда да научат нови начини, които вършат работа.

Прилагането на тази стратегия за успех е лесно. Ако това, което правите, не работи, открийте нов (и доказан, надявам се) начин да го правите.
Всички ваши дистрибутори могат да станат успешни лидери и да печелят бонусите, за които мечтаят. Те просто трябва да открият правилния набор с инструкции.

12
Повечето мрежари имат само няколко добри евентуални кандидати – без нови евентуални кандидати на хоризонта. А това е плашещо. За да запазят малкото евентуални кандидати, които имат, дистрибуторите им се молят, подмамват ги, обгрижват ги, ласкаят ги и чакат евентуалният им кандидат да вземе решение. Дистрибуторите, които разполагат само с няколко евентуални кандидати са:
* ужасени – страх ги е да поискат от познатите си да се присъединят
* уплашени – страх ги е да поискат от новите членове да си купят всичко необходимо за изграждане на бизнеса
* притеснени – страх ги е от отхвърляне
* и разорени!
Ако не разполагат с голям брой квалифицирани евентуални кандидати, от които да избират, мрежарите се примиряват с по-нискокачествени, по-немотивирани дистрибутори. Това е порочен кръг, който принуждава дистрибуторите да напускат мрежовия маркетинг фрустрирани и отвратени.

Когато усъвършенствате уменията, необходими за създаване на евентуални кандидати на момента, това ще промени завинаги отношенията ви с евентуалните кандидати, с долната ви линия и, разбира се, с банкера ви.
Вместо да се стресирате от малкия брой на евентуалните кандидати, ще работите на драго сърце с няколко потенциални лидери, които са избрани от голямото море от квалифицирани евентуални кандидати. Нищо не променя нагласата ни повече от голяма опашка квалифицирани евентуални кандидати, които чакат да им дадем шанс да работят с нас.

През 1987 година проведох телефонен разговор с един дистрибутор на име Арт. Той сподели, че работи усилено, понякога лично кани до 600 души на седмица на среща на възможностите… Обаче само по един или двама от всички тях се появяват на срещите му. Арт беше силно обезкуражен от неговия метод за привличане на евентуални кандидати чрез усилена работа.

Зададох на Арт един простичък въпрос: „А какво ще стане, ако всички, с които си се свързал, са предварително убедени, че МЛМ е нещо добро, искат да започнат собствен бизнес и могат да бъдат продуктивни още от първия ден?

Това промени всичко! Арт промени спонсорирането и кампаниите за набиране на евентуални кандидати драстично. Той бързо въведе следните стратегии:
* Когато правите реклама, получавате това, което сте поискали. Ако рекламата казва, че вашата програма не изисква работа, тогава получавате евентуални кандидати, които няма да работят. Ако рекламата търси кандидати, които в дългосрочен план искат да научат нещо за мрежовия маркетинг, тогава привличате стабилни партньори, които ще инвестират месеци наред в изучаването на бизнеса.
* Вместо масово търсене на нови и нови кандидати, направете повторни контакти с настоящите кандидати.  Кандидатите се присъединяват към вас, а не към фирмата. Колкото повече общувате с евентуалния кандидат, толкова повече укрепвате отношенията си. Ако вярвате, че евентуалните ви кандидати ще се присъединят към вас, тогава знайте, че по-добрите отношения са ключът към постоянния поток от нови хора, които се присъединяват всяка седмица.
* Не ловете риба на сушата! Ако търсите хора, които искат да се присъединят към МЛМ, идете там, където се събират такива хора. Прекарвайте времето си в компанията на висококвалифицирани евентуални кандидати, които искат да се присъединят към вашата компания. Не си губете времето в търсене на риба на сушата.

Зная, че тези стратегии работят. Аз сам ги използвам. Те не са само добре звучащи, но неефективни теории, преподавани от оратор, който си е пийнал бира и е прочел някаква книга. Това са проверени стратегии и кампании, които работят днес! Не вярвам в губенето на време в общи приказки и теории. Успешните МЛМ лидери трябва да познават тези стратегии и да са наясно как да ги прилагат успешно.

Внимание! Не слушайте тези академични, добре звучащи така наречени експерти, които се чувстват задължени да ви дават съвети по отношение на тези стратегии. Те обикновено са зле финансово и никога не са рискували и стотинка от собствените си пари за тяхна собствена кампания за набиране на евентуални кандидати.

Не използвайте всички тези идеи и кампании едновременно. Ще бъдете затрупани с твърде много горещи евентуални кандидати, които копнеят за вашето време. Вместо това, правете всеки месец една или две кампании, така че да имате достатъчно време и за със семейството си. Печеленето на по-големи бонуси е забавно, но по-забавно е харченето на тези огромни бонуси с хората, които обичате.

Тъй като стратегиите и техниките в нашия МЛМотиватор са предназначени за агресивни МЛМ лидери, когато се абонирате за него, бързо ще видите повече кандидати във вашата организация. Освен това, ще наблюдавате как новите ви лидери придобиват нови умения и увереност.

13
Създаването на лидери е лесно, след като ги научите какво да правят с проблемите.

Ето един откъс от статия, публикувана в нашата библиотека за членове:

„Клиентът не хареса продукта, в офиса не му върнаха парите навреме и затова изгубих дистрибутора си. Изглежда, че компанията съсипва бизнеса ми. Накъде да поема след това?”

Има нещо много по-важно от маркетинговата техника или стратегия. Ще споделя с вас един от моите тайни принципи, които правят мрежовия бизнес лесен. Ако разберете десетина основни принципи на мрежовия маркетинг, всичко работи. Няма стрес, няма отхвърляне, няма мрачни настроения или обреченост, няма политика, няма и предизвикателства.

Ето един таен принцип, който може да промени кариерата ви завинаги!
Странното е, че никой никога не се е замислял над него.

Точно се върнах от Англия, където МЛМ обществото е изправено пред необикновена и ексцентрична гледна точка. Сметнах, че са напълно полудели, но забелязах, че МЛМ обществото в Съединените щати страда от същата  изопачена гледна точка. Дали все пак не се разпространяваше таен вирус по света, който предизвиква лудост?
Навсякъде дистрибуторите погубват бизнеса си. И не съзнават защо. Представете си да инвестирате стотици или дори хиляди часове във вашия бизнес и след това систематично да го разрушите с една погрешна гледна точка.

Първо, малко информация за фон. Колко часа смятате, че изкарва средностатистическият МЛМ лидер, като извършва следните задължения:
* Да изслушва личните проблеми на дистрибуторите от долната си линия
* Да изслушва бизнес проблемите на дистрибуторите от долната си линия
* Да провежда безброй телефонни разговори с главния офис във връзка със загубени доставки или липса на продукти
* Да се извинява за некоректни изказвания от страна на по-висшестоящите в йерархията лидери или от страна на служителите от главния офис
* Да влиза в ролята на рефер между ревниви дистрибутори, които се боричкат кой да запише някой нов член.
*Да мъмри служителите от главния офис, които не разбират мрежовия маркетинг.
* Да проследява всички телефонни разговори, на които не е отговаряно в срок.
* Да се притеснява от това, че алчността унищожава определени членове на организацията
* Да се вайка за непочтеното третиране и липсата на изразено внимание
* Да се опита да възстанови бизнеса, който е бил откраднат от непочтената конкуренция.
* Да обсъжда липсата на лидерство и отзивчивост в компанията с други недоволни лидери в продажбите.

Ако сумирате часовете, те се превръщат в една 40-часова работна седмица.

Тези дейности отнемат време. Колко време може да си позволи да отдели един лидер за тези непродуктивни, недоходоносни дейности?

Тези дейности костват физически усилия. Лидерите се изтощават физически след един маратон от телефонни разговори с професионални жертви, които се оплакват, че светът е против тях.

Тези дейности костват психически усилия. Лидерите губят менталната си енергия, за да водят тези губещи битки. След всяка една от тези битки лидерът предпочита да изпадне в безтегловност и да гледа телевизия. Няма и капка ентусиазъм, който да му е останал, за една кампания за  набиране на нови дистрибутори и клиенти.

Чий е този проблем? Тук дистрибуторът няма истински проблем. Това е проблем на лидерите! Лидерите имат грешна перспектива или гледна точка. Ето в какво вярват неуспешните лидери:
За да успееш в сферата на мрежовия маркетинг:
* 100% от служителите на главния офис трябва винаги да са перфектни.
* 100% от всички дистрибутори трябва да бъдат почтени, доброжелателни, да са хора без проблеми и да не притежават дори капка алчност.
* 100% от всички дистрибутори никога не бива да напускат.
* На 100% от телефонните разговори трябва да бъде отговорено така, както се иска от тях.
* 100% от служителите на главния офис трябва да са на линия, когато те се обадят.
* 100% от всички лидери нагоре по веригата трябва да са перфектен модел за подражание, и никога не бива да допускат грешка, когато говорят.
* Дистрибуторите никога не са егоисти.
* 100% от всички решения трябва да са перфектни.
* 100% от всички решения трябва да работят перфектно в бъдеще.

Всичко трябва да е перфектно, или те просто ще се оплакват и ще погубят бизнеса си, и ще се впуснат в търсене на нова възможност с перфектните лидери, перфектните служители на главния офис, перфектния компенсаторен план, перфектния продукт на перфектна цена, който удовлетворява 100% от всички хора през 100% от времето и т.н., и т.н.

Ха-ха! Както би казал Зиг Зиглър „Това е мислене, което смърди!

Така че неуспешните лидери бързо изпадат в режим „поправяне на грешките” и прекарват останалата част от посредствените си кариери в стремежи нищо лошо да не се случи никога на никого по веригата – нагоре, надолу или в компанията. Е, в този свят това ще е доста трудно.

Ето какво казват често неуспешните лидери: „Това е криза! Това е криза! Да я оправя ли сега?” - Не. Ако бизнесът ви не може да оцелее в една или две кризи, може би е време да се върнете назад и да изградите по-добри основи. И ще има много проблеми в бъдеще, без значение колко добре изграждате основите, защото... Хората са си хора! Това е вярно. И компанията, и мрежата – и нагоре, и надолу, всички са хора. И като хора, те имат определени характеристики, като:
* Хората допускат грешки. Само компютрите са перфектни, но компютрите не желаят да бъдат дистрибутори.
* Хората са често егоисти.
* Хората са професионалисти в напускането. Те напускат училище, работа, бракове, диети, новогодишните решения и MLM програмите.
* Хората често не връщат обаждането по телефона.
*Хората често са груби.
* Хората приемат себеподобните за даденост. Те не показват признателност към колегите по веригата – нагоре или надолу, когато е необходимо.
* Хората обичат да критикуват. Това ги кара да се чувстват изключителни и да забравят за собствените си проблеми.
* Хората вземат ужасни решения. Защо има толкова много разводи? Или защо мислите, че толкова много хора губят на конни състезания?
* Хората са на мнение, че са винаги прави. В края на краищата, кой нарочно би направил всичко възможно, за да сгреши на всяка цена?

Следователно, когато дистрибуторите, спонсорите по веригата нагоре или служителите на главния офис допускат грешки, или са груби, или критикуват, или напускат... не се изненадвайте! Те са просто хора!

Защо да вървим против човешката природа? Защо да пренареждаме хромозомите? Защо просто не приемем хората като такива, каквито са - хора?
Това е гледната точка, които успешните лидери приемат. Те не губят времето си в опити да променят хората, да решават въображаемите им проблеми или да елиминират всички несгоди по света. Успешните лидери се учат да управляват проблемите, не да ги оправят. В това се изразява разликата.

Представете си, че работите усилено и по магичен начин оправите всички проблеми, които съществуват надолу и нагоре по веригата и в компанията. Уау! Това беше трудно. И сега, след като сте оправили всички проблеми днес, какви са шансовете, че ще има нови проблеми утре? 100%!!! Да, повече проблеми утре, вдругиден, всеки ден в бъдеще. Винаги ще има проблеми. Успешните лидери приемат този факт. Те просто се научават да живеят с проблемите, вместо да се стресират от всеки новопоявил се проблем през целия си живот.

Погледнете на нещата от тази гледна точка. Няма такова понятие като съвършена МЛМ компания. Всички компании наемат хора!! Следователно, просто няма как да няма грешки и проблеми.

Какво правят дистрибуторите, които не успяват? Ако забележат, че тяхната настояща MLM компания има проблем, те напускат. Отиват в друга MLM компания и се надяват, че никога няма да имат проблем. Що за налудничаво мислене е това?

Всички MLM компании имат проблеми. Успешните дистрибутори и лидери осъзнават, че щом всички MLM компании имат проблеми, просто трябва да си изберат компания, с която да имат проблеми. А след това да преглътнат този факт, да приемат проблемите и да се заловят с бизнеса.

Дайте възможност на конкурентите си да оправят проблеми, да коригират човешката природа и да скачат от една компания в друга. Дори насърчавайте конкурентите си да правят това. Защо? Защото така конкурентите ви ще си имат занимание, докато вие изграждате голям и успешен мрежов бизнес. А вие ще си осигурите изключителен достъп до най-добрите евентуални кандидати, тъй като вашите конкуренти ще са прекалено заети да оправят проблеми!

Но не трябва ли все пак да оправяме някои от проблемите? Не. Бизнесът ни ще бъде доста успешен, ако просто се съсредоточим върху развитието на трима или четирима лидери. Веднъж след като разполагаме с трима или четирима обучени съмишленици... ние ставаме непобедими!

Развитието на лидери е всичко в бизнеса ни. Дистрибуторите може да идват и да си отиват, проблемите може да се появяват и да отшумяват, но ако развием лоялни лидери, в дългосрочен план ще бъдем винаги в този бизнес, и то с редовни бонуси.

Всички проблеми от графа „други” нямат нищо общо с откриването, обучението и развитието на трима или четирима добри лидери. (Спомняте ли си за тайния принцип, за който ви споменах в началото?)

Нека да разгледаме типичната криза #1.
Вашият дистрибутор получава поръчката си за 20 различни продукти и един от продуктите липсва. Вашият дистрибутор се обажда на спонсора ви и казва: „Помощ! Поръчката ми е непълна. Не зная колко неща липсват, но всичко е погрешно. Мислите ли, че компанията ще излезе от бизнеса?” Естествена човешка склонност е да се преувеличава леко, когато се описва личен проблем.
Спонсорът приема проблема и се депресира. Той се тревожи за това какво би се случило, ако неговият дистрибутор напусне поради тази голяма липса на продукти. Така че спонсорът звъни на своя спонсор и казва: „Помощ! Помощ! Компанията е преустановила доставянето на продукти и взема от парите на дистрибуторите. Защо така атакуват и разрушават бизнеса ни?”
Естествена човешка склонност е да се преувеличава леко, когато се описва личен проблем.
Неговият спонсор се паникьосва заради този масивен проблем, разрушаващ кариерата. И така, той се обажда на неговия спонсор (това сте вие) и казва:
„Помощ! Помощ! Компанията е преустановила доставянето на продукти и изпраща екип от спецчасти, които сега стрелят по нашите дистрибутори. Трябва да спрете убийствата!”
Докато този проблем стигне до ушите ви, той вече е прераснал в голям, голям проблем. Както споменах, естествена човешка склонност е да се преувеличава леко, когато се описва личен проблем.

Как ще реагирате?
Дали ще се обадите в главния офис и ще добавите още малко преувеличение към историята? Не и ако сте успешен лидер. Като успешен лидер, вие трябва да имате непоколебима, стабилна гледна точка. Вие знаете, че единственото нещо, което е от значение, е да откриете трима или четирима добри лидери – и точка. Всички други проблеми представляват само отвличане на вниманието, и можете да ги игнорирате.
Какво правите? Отговаряте на обзетия от паника лидер така: „Липсващи продукти, а? Нямам достъп до компютъра за доставки на главния офис, така че защо не им изпратиш детайлите по ФАКСА, и те ще се погрижат за това.”

Бум! Готови сте! Това е. Без повече хистерия или въвличане. Сега този относително маловажен проблем е управляем. Дистрибуторът с проблема трябва да напише детайлите по ФАКСА. Това е добре. Защо?
* Записването на детайлите е трудно. Повечето хора предпочитат да прехвърлят проблема нагоре по веригата, отколкото сами да го обработят. Такава е човешката природа. Защо да не се проведе един телефонен разговор, в който нещата да се преувеличат? Това е по-лесно, отколкото да се напише доклад.
* Записването на детайлите обикновено ограничава степента на преувеличенията.
* Повечето хора ще проверят още веднъж фактите, които излагат, преди да се ангажират в писмена форма.

И така, какво се случва? Дистрибуторът прави повторна проверка на кутията с доставката и като по магия открива липсващия продукт. Проблемът е дотук. Вие продължавате да развивате бизнеса си, а именно да откриете и обучите трима или четирима добри лидери в мрежата си.

Хей! Това е страхотна гледна точка за това как работи мрежовият маркетинг. Какво ли ще се случи, ако моята долна линия приеме тази гледна точка? Огромно разрастване. Огромни продажби. Огромни чекове за вас.

Няма ли да е хубаво, ако долната ви линия никога не се оплаква? Вместо това, всички просто да приемат проблемите като част от живота и да продължат да изграждат бизнеса си? Е, тогава светът щеше да е перфектен. Няма правило, обаче, което да гласи, че не можем да образоваме и обучаваме цялата си мрежа в тази насока.

Можете ли да си представите колко силни бизнес срещи ще се получат, ако всеки е позитивно настроен и съсредоточен в постигането на целта си да открие и развие трима или четирима добри лидери? Атмосферата ще е магическа! С толкова много позитивна енергия в залата, гостите ще се присъединяват дори без да са изслушали презентацията! Евентуалните кандидати искат да бъдат заобиколени от позитивни хора, които знаят накъде отиват.

Ами другите проблеми?
Може ли човек да допуска грешка по време на бизнес презентация? Може ли да се допусне печатна грешка в брошурата? Възможно ли е репортерът, на който не е платено достатъчно, да напише непочтена статия за компанията и продуктите ви в пристъп на ярост? Възможно ли е някой лидер от горната линия да говори неистини, да краде кандидати, да фалшифицира дистрибуторски договори и да ви открадне кучето?
Да, случва се. Е, и какво от това! Всички тези проблеми нямат нищо общо с крайната цел, върху която сте фокусирани, а именно да откриете и развиете вашите трима или четирима лидери. (Ако внимавате, обзалагам се, че започвате да разкривате тайния принцип тук.)

Да погледнем към криза #2.
Преди седем месеца имах презентация на възможностите пред 50 души. Тя се проведе в малък хотел в Северна Англия. В дъното на помещението имаше една нова дистрибуторка. Тя беше взела със себе си съпруга си и 11-месечната си дъщеричка.
Също така, в задната част на стаята имаше един евентуален кандидат с раиран костюм на стойност 1000 долара, с маникюр, с имитация на много скъп ръчен часовник и... отношение. Изглеждаше като стереотипен борсов посредник.

Какво правите, когато бебето плаче? Докато правех презентацията си, изведнъж бебето започна да вдига шум. Ок, то заплака. Не високо, но все пак отвличаше вниманието.

Ето го въпросът: Има ли нещо общо плачът на бебето с откриването или развитието на тримата или четиримата ваши добри лидери? (Ако внимавате, обзалагам се, че започвате да разкривате тайния принцип тук.) - Не! Следователно, това не е проблем. Това не е и събитие. И е напълно преодолимо - просто игнорираме плача и продължаваме срещата на възможностите. Така и направих.

Познайте какво се случи, когато срещата приключи? Добре облеченият господин напусна помещението. Той беше напълно „изключил” заради плача на бебето. Неговите забележки? „Как е възможно един професионалист да позволи на едно бебе да се намеси или да отвлече вниманието на евентуалните кандидати от бизнес презентацията? Не бих могъл да се присъединя към подобна непрофесионална организация!”

Ето тук е въпросът за милиони долари, който следва да си зададете като човек, който изгражда бизнес и като МЛМ лидер: „Ако моят кандидат напусне или дори не се присъедини, защото едно 11-месечно бебе плаче, дали той ще бъде някога един от моите трима или четирима добри лидери?
Очевидният отговор е „Не”. В най-добрия случай този евентуален кандидат може да стане „временен” дистрибутор. Той ще напусне при първите признаци на несполука, проблеми, наранени чувства или стрес.
Независимо от това дали този „временен” дистрибутор се присъедини или не, това едва ли ще е от значение за една дългосрочна МЛМ кариера.

Погледнете на нещата по този начин. Този кандидат напуска, още дори преди да е започнал. Защо? Защото е чул плача на 11-месечното бебе, което дори и не подозира неговото съществуване. 11-месечното бебе дори не подозира съществуването на този кандидат и въобще не му пука за него. А все пак това 11-месечно бебе има силата да контролира решенията на този слабоволеви, добре облечен кандидат.
Ако този така наречен кандидат е готов да остави едно 11-месечно бебе да взема решения вместо него, как ли ще се справя той в собствения си мрежов бизнес? Недобре.

Трябва ли да поправяте проблема? Не. Ще бъде тотална загуба на време.

Да приемем, че сте забранили да се идва с бебета на тази среща на възможностите. Може би сте наели детегледачки или сте казали на семействата, че не е желателно да идват с децата си. Все някак сте оправили проблема „плачещи бебета на срещите на възможностите”. Е, и какво от това?
* А какво ще се случи, ако в стаята, в която се провежда срещата, е прекалено топло? Дали този придирчив, слабоволеви евентуален кандидат пак ще откаже да се присъедини?
* Ами ако хората от съседното помещение вдигат прекалено много шум?
* Какво ще стане, ако презентаторът допусне грешка по време на презентацията?
*Ами ако е дошъл някой, който е с упорита кашлица?

Виждате ли проблема? Проблемът е с евентуалния кандидат, а не с обстоятелствата около него. Не можете цял живот да вървите пред този евентуален кандидат и да казвате: „Моля, усмихнете си, когато минете покрай евентуалния ми кандидат.” „Моля, не казвайте нищо лошо за нашата компания пред евентуалния кандидат.” „Моля, направете така, че да не вали, когато евентуалният кандидат идва на срещата ни”.

Евентуалният кандидат вярва, че обстоятелствата трябва да бъдат правилни, за да може той да успее. С други думи, той си казва, че успехът е извън него самия. Той зависи от обстоятелствата. И се надява, че 11-месечното бебе няма да взема повече решения вместо него.

Дали този евентуален кандидат ще се превърне в един от вашите трима или четирима добри лидери? Не. 11-месечното бебе може би ще има по-добър шанс.

Лидерството няма нищо общо с дрехите, които носите.

Кого бихте предпочели да привлечете към организацията си?
1. Майката, която е довела 11-месечната си дъщеря и съпруга си на срещата на възможностите или
2. Добре облечения, слабоволеви евентуален кандидат, който приема насоки и решения, свързани с кариерата му, от едно 11-месечно бебе?
Отговорът е очевиден, веднъж след като сте разбрали принципа за откриването и развитието на трима или четирима добри лидери.

Лидерите са всичко. Те носят дългосрочна сигурност. Те са вашият ключ към солидно израстване и постоянни бонуси. Почти всичко друго, което правите в МЛМ, е без особено значение. Основното ви усилие е да се съсредоточите върху откриването и развитието на трима или четирима добри лидери.

Повечето от останалите неща, които вършим, са загуба на време. Искате ли няколко примера?[/b]
 • обсъждането на политиката на компанията,
 • споренето с всезнаещите дистрибутори,
 • повторното обучение на горната ви линия,
 • подреждането на столове за срещи на възможностите,
 • пренаписването на брошурата, предназначена за евентуални кандидати (за трийсет и първи път),
 • подреждането на мострите на продуктите,
 • запаметяването на изрази, които се употребяват при продажбите,
 • държането на слабоволеви евентуални кандидати за ръчичка,
 • поправянето на чуждите грешки,
 • мъмренето на дистрибуторите за отсъствие от срещи,
 • желанието да получите повече пари за същите усилия,
 • настояването за незабавна доставка на забавените поръчки,
 • изискването всеки да е третиран справедливо при всички обстоятелства,
 • изслушването на дребнави оплаквания,
 • съжаляването на хора с наранено его,
 • опитите за спасяване на професионални жертви,
 • насилването на дистрибуторите да посещават обучения, които не са им по сърце,
 • опитите да се открие кой е виновен,
 • желанието хората да имат същите възгледи като вашите,
 • поучаването на фирменото ръководство как да си върши работата
 • и т.н., и т.н., и т.н.

Не ставаме успешни лидери, като решаваме тези проблеми. И не се превръщаме в успешни лидери, като спонсорираме и заменяме „временни” дистрибутори. Ставаме успешни лидери като открием и развием трима или четирима добри лидери.

„MLM Кризисен център. Мога ли да ви помогна?” Направете всичко да не отговаряте по този начин на телефонните обаждания. Вместо това обучавайте вашите нови дистрибутори и потенциални лидери, че проблемите са нещо напълно естествено. Проблемите са част от живота и ще присъстват както днес и утре, така и през останалата част от живота.

Така че вместо да се стресирате заради проблемите и да се опитвате да ги оправите, просто управлявайте тези проблеми и си живейте живота. Ще имате повече свободно време, по-малко стрес и ще подобрите живота си така, че да се радвате още повече на тези  големи, големи бонуси.

И ще откриете, че отговаряте на въпросите и управлявате проблемите по-лесно, когато се фокусирате върху откриването и развитието на трима или четирима добри лидери.

Например, ако живеете на 40 мили от главния офис на компанията, вашите дистрибутори ще ви питат: „Защо не идвате в главния офис по-често?” А вие можете да отговорите: „Понеже посещението на главния офис няма нищо общо с откриването и развитието на моите трима или четирима добри лидери.”

Или дистрибуторите могат да ви попитат: „Защо не можем да добавим към еди-кой си продукт шоколад?” Можете да отговорите: „Какво общо има това с откриването и развитието на моите трима или четирима добри лидери?"

Или дистрибуторите могат да кажат: „Мери говори много по време на срещата на възможностите.” Можете да отговорите: „Какво общо има това с откриването и развитието моите трима или четирима добри лидери?"

Виждате ли? Лесно е. След като веднъж разберем принципите и имаме подходящата нагласа към нашия мрежов бизнес, ВСИЧКО става лесно!

И накрая, в случай че не сте забелязали принципа, за който ви разказах на първате страница, ето го:

Нашата работа като лидери е просто да открием и да развием трима или четирима добри лидери. Останалата част от нашите дейности са несъществени. Те просто нямат значение.

Както виждате, лидерството е умение, което се учи. То не е нещо, което идва автоматично, тъй като имаме добро отношение, написана визия или табло на мечтите  в златна рамка.

Ето защо сериозните мрежари се абонират за МЛМотиватор за да научат повече умения, които ще променят живота им.

14
Мързелите не се лишават от гледането на шоуто по любимата си кабеларка, за да дойдат на презентация. Мързелите не инвестират в скъпи дистрибуторски комплекти, рекламни материали и продукти. И мързеливите хора не  работят допълнително всяка седмица с цел по-добро бъдеще за тях самите и техните семейства.

И така, защо дистрибуторите не работят?

Новите дистрибутори се сблъскват с два проблема.
1.   Те не знаят какво да правят.
2.   Те вършат грешните неща.

Това са сериозни проблеми.
Провеждам целодневни семинари “Суперспонсориране” по целия свят. В първия час на всеки семинар задавам на посетителите един простичък въпрос: "Какво е първото изречение, което изговаряте, когато правите бизнес презентация?"

Тишината е неловка. Посетителите избягват зрителния контакт. Цялата зала се гърчи в агония, като всеки се надява някой друг да даде отговор на въпроса. Ако аз не кажа нещо, нищо друго няма да се случи през целия ден!

И накрая правя така, че посетителите въздъхват с облекчение. Обяснявам им, че имаме само един шанс да направим добро първо впечатление.  Ако първото ни впечатление е страхотно, може и да допускаме грешки в останалата част на презентацията си, и въпреки това евентуалният ни кандидат ще продължава да ни харесва... и вероятно ще се присъедини.

Ако нашето първо впечатление е такова, че накара проспекта да вдигне защита, да си мисли как да охранява портфейла си и да гледа на всяко наше следващо изказване негативно и скептично, тогава имаме голям проблем. Може да направим най-страхотната презентация, дори да завършим с лазерни светлинни ефекти, но евентуалният кандидат няма да се присъедини към нас.

Толкова е важно първото ни изречение. За нашата презентация то е почти всичко.

Ето и доказателството.

Пример #1.
Представете си как млад мъж прави предложение за женитба на една млада дама. Той пада на колене, нежно държи ръката на избраницата си, гледа я с обич в очите и казва:
Ако се омъжиш за мен, всеки вторник вечер ще те водя на романтични разходки на лунна светлина в парка. Ще правим вечери на свещи всеки петък. А в неделите обещавам винаги да изхвърлям боклука и т.н., и т.н.”
В случай, че младата дама обича младия мъж, това първо изречение определя настроението за останалата част от презентацията. И тъй като това първо изречение е толкова хубаво, жената ще прости идните грешки, които бъдещият съпруг ще допуска през следващите дни, месеци, дори години!

Ако първото изречение е хубаво, можете да оплескате оставаща част от презентацията, и това няма да е от значение. Първото изречение привлича евентуалния кандидат на ваша страна..., или първото изречение поставя евентуалния кандидат в отбранителна позиция. Лесно е да привлечеш приятел. Почти невъзможно е да запишеш неприятел като дистрибутор.

Пример #2.
Представете си същия млад мъж как прави предложение на същата млада дама. Този път той застава на едно коляно, нежно държи ръката на жената, гледа я с обич в очите и казва:
Ако се омъжиш за мен, можеш да задържиш пръстена!”
Е, как мислите, какъв отговор ще даде младата дама на това първо изречение? Вероятно ще се обиди. Отношението й и последващите й действия ще станат враждебни. Тя няма да хареса нищо, което й каже младият мъж оттук нататък.
Тъй като младият мъж е използвал грешно първо изречение, има съвсем малки или почти никакви шансове... Без значение колко красноречива е презентацията му по-нататък, неговият евентуален кандидат е разсърден, заема отбранителна позиция и ще обръща всичко, което каже, против него самия.

Същият принцип на първото изречение действа и при бизнеса ви. Не е ли така и при бизнес инфо срещите, обажданията по телефона или за бизнес презентациите на масата в кухнята? Първото ви изречение ще предопредели по-нататъшното настроение на евентуалния кандидат и желанието му за сътрудничество.

Едно лошо първо изречение ще накара евентуалния кандидат да скръсти ръце, да започне да се отбранява, ментално да охранява портфейла си и да ви слуша скептично.

Едно страхотно първо изречение ще направи от евентуалния кандидат ваш партньор. Евентуалният кандидат ще ви прости факта, че не можете да си спомните името на вашата компания, че ще объркате съставките на продукта ви, и че нямате никаква представа как работи компенсаторният план.

Ето защо прекарвам първия час в моите Суперспонсоринг семинари, като помагам на хората да създадат страхотно първо изречение. Повечето обучения се съсредоточават върху това как да се презентират продуктите или компенсаторният план. Прекарват се часове в запаметяване и упражняване на презентацията и завършителните техники. Това е загуба на усилия.

Ако началното изречение е страхотно, можете да претупате останалата част от вашата презентация и евентуалните кандидати все пак ще ви умоляват да се присъединят.

По-добре е дистрибуторите да правят отвратителни презентации на кандидати, които ги обичат, отколкото да правят страхотни презентации на кандидати, които ги ненавиждат.

И така, да се върнем към Суперспонсоринг семинарите. В самото начало на семинара моля участниците да напишат първото изречение, с което започват презентацията си. И отново се започва с извиненията. Посетителите казват:
„О, аз просто скалъпвам нещо, което звучи добре, на момента.”
„Винаги започвам с второто изречение. Никога не използвам първо изречение.”
„Объркан/а съм. Какво имате предвид – първото изречение при бизнес инфо среща или първото изречение при домашна презентация?”
„Просто импровизирам.”
„Всичко зависи от евентуалния кандидат, от времето, от това как се чувствам.”
„Съсредоточавам се върху мултимедийната презентация на компенсационния план. Никога не мисля за това как се чувства евентуалният кандидат.”


Точно така. Да бе, да. Искате ли да знаете реалното послание, което отправят посетителите? Те казват: „Не зная какво да правя.” Техните спонсори никога не са ги научили колко стратегически важно е хубавото първо изречение. Те никога не са били запознавани с първите думи, които трябва да кажат, за ефективен старт на една успешна бизнес презентация. А това е тъжно.
Когато вашите дистрибутори:
*не знаят какво да направят
* не знаят точно какво трябва да кажат
* и нямат представа как да започнат една успешна презентация,
познайте какво? - Те не правят нищо!


Дистрибуторите не са мързеливи. Те отчаяно се стараят да изградят бизнес. Но просто не знаят какво да направят.

Имате само един шанс да направите добро първо впечатление, но въпреки това съществуват необучени дистрибутори, които шашардисват добрите евентуални кандидати, убиват ги и ги превръщат в кървави остатъци от бдителни активисти против МЛМ.

Ето един тест. Напишете първото изречение, с което започвате вашата бизнес презентация. Дали първото ви изречение отблъсква евентуалния кандидат? Дали първото ви изречение прави така, че да звучите като търговец, и кара евентуалният кандидат да се скрие незабавно зад устойчивия си към продажби щит? Или първото ви изречение автоматично превръща евентуалния кандидат във ваш партньор?

Първото изречение, което излиза от устата ме, е:
__________________________________________
__________________________________________
__________________________________________

Каква е втората причина, поради която вашите дистрибутори не работят?

Втората причина, поради която вашите дистрибутори не работят е, че те се чувстват отхвърлени, изоставени, и си мислят, че са пълни неудачници, понеже правят грешки.

Когато един дистрибутор открие 20 евентуални кандидати и нито един от тези 20 евентуални кандидати не се присъедини, смятате ли, че този дистрибутор като по чудо е открил 20 последователни неудачници? Смятате ли, че този дистрибутор е открил 20 човека, които са си поставили за цел в живота да избягват всяка благоприятна възможност? Не мисля така.

По-добре обученият дистрибутор или спонсор може да направи по-добри презентации на точно същите 20 души и някои от тях ще се запишат като дистрибутори. Каква е разликата? Разликата е в това, че по-добре обученият дистрибутор или спонсор ще е наясно с правилните или погрешни начини за правенето на презентация.

Това е перфектният пример за дистрибутори, които не знаят точно какво трябва да правят. Необученият, неинформираният дистрибутор говори с 20 евентуални кандидати и всеки един от тези хора се кълне, че това не го интересува. Защо? Заради въпросите и изказванията на необучения дистрибутор.

По-добре обученият дистрибутор говори със същите 20 евентуални кандидати. Петима от тях споделят, че мразят работата си; че се нуждаят от време за хобитата си, за приятелите, за семействата; че искат пари и вълнуваща кариера; и че не са наясно как да открият нещо, което да удовлетвори нуждите им.Защо казват това? Защото добре обученият дистрибутор използва различни въпроси и твърдения. Толкова е лесно!

И сега по-добре обученият дистрибутор разполага с петима горещи кандидати, а необученият дистрибутор прави чисто нова реклама, предлага се на непознати в мола и се моли на повече хора да дойдат на среща на възможностите.

Обезкуражените ни дистрибутори правят грешки, всички ги отхвърлят, не постигат резултати, така че какво им остава да правят? Да напуснат.

Защо да търпят неудобство, отхвърляне и фрустрираност, ако така и така няма да напреднат в бизнеса? Защо да работят усилено без резултати? По-добре и по-смислено ще бъде, ако вместо това фрустрираните дистрибутори си  останат вкъщи и гледат телевизия.

Новият дистрибутор, например, ще попита евентуалния кандидат: „Харесва ли ти сегашната ти работа?” Това е неправиленвъпрос. Новият дистрибутор получава непредвидими резултати, тъй като прави грешки. Новият дистрибутор дори не знае защо това е грешен въпрос.

По-добре обученият дистрибутор ще попита същия този евентуален кандидат: „С какво си изкарваш прехраната, какво работиш?”

По-добрият дистрибутор ще постигне предсказуеми, успешни резултати, понеже знае точно, дума по дума проследяващия въпрос, който ще превърне евентуалния кандидат в нетърпелив, висококвалифициран, заинтересован и отворен евентуален кандидат.

Ако дистрибуторът ви продължи да прави грешки, той напуска. Дистрибуторите не са мързеливи, те просто не знаят какво да правят или просто работят неправилно.

Ето един симпатичен малък трик, с който ще предскажете бъдещето на мрежата си. Знаете какъв тип резултати постигат вашите дистрибутори с настоящите методи, които прилагат. Наясно сте точно какви ще бъдат резултатите, ако те продължат да прилагат сегашните си методи, защото те постигат тези резултати точно сега.

Ако това, което правят дистрибуторите сега, не води до бонус чековете, от които те се нуждаят, със сигурност няма да стане по-добре в бъдеще. Ако желаете дистрибуторите да се променят, да растат и да процъфтяват, трябва да им дадете различни стратегии и методи. Техните настоящи методи ще им осигурят само това, с което разполагат днес.

Ето още една причина, поради която трябва да обучавате и да разпростирате уменията си по веригата: дистрибуторите търсят за отговори именно вас. Дистрибуторите по веригата искат да ги обучите точно какво да казват и как да го казват. Те не желаят да експериментират, да бъдат отхвърляни, да губят времето си. Те искат успешни резултати на момента.

Ще им дадете ли верните отговори на техните въпроси?

15
Бързо открийте повече евентуални кандидати, превърнете ги в лидери и променете  кариерата си завинаги!

Уважаеми МЛМ професионалисти,

„Туп.” Това е звукът от сриването на конкуренцията – до това се стига, понеже съперниците ви нямат тази специална информация. Четете я сега, защото искате да изградите голям и стабилен бизнес в мрежовия маркетинг.

Следващите няколко страници ще ви запознаят с ценни прозрения и стратегии, които ще помогнат както на вас, така и на вашата група:
*Да откриете по-квалифицирани, заинтересовани кандидати
* Да избегнете болезненото отхвърляне, когато търсите проспекти
* Да промените начина, по който проспектите гледат на бизнеса ви
* Да създавате лидери и
* Да получавате по-големи бонус-чекове.

Надявам се да останете доволни от тези първи четири прозрения за това как наистина действа мрежовият маркетинг.
След като се запознаете с тях, може би...
- ще се усмихнете и ще решите да се върнете към същия онзи набор от умения, които сте притежавали, преди да сте прочели тези прозрения. Всички ние сме в правото си да отлагаме процесите на учене колкото време си пожелаем.
- или ако имате по-зрели възгледи за мрежовия маркетинг като професия, вече сте решили да я приемете много насериозно, да замените приходите от наемната си работа с чекове от МЛМ и да се подсигурите финансово.

И така, понеже искате да изградите вашия бизнес възможно най-бързо и най-ефикасно, ще искате да се абонирате за МЛМотиватор, когато приключите четенето на безплатните ни материали.

Ако е настъпило вашето време, каня ви да се присъедините към МЛМотиватора.
Само за 5 лв. на месец можете да имате пълен достъп до дискусионните форуми, обученията, библиотеките, файловете за сваляне и месечните аудиозаписи, и да дадете тласък на вашия МЛМ бизнес.
Или за същите 5 лв. на месец можете да се насладите на хубаво кафе с приятел.

Изберете това, което е най-доброто за вас.

Желая ви успех!
д-р Петър Найденов

Страници: [1] 2 3