Форум АНХИРА - здраве, успех, свобода

АКВАСОРС => Въпроси и отговори за продуктите => Темата е започната от: jana в 06, Март, 2010, 23:10:11

Титла: Класическа хомеопатия и продуктите на АкваСорс
Публикувано от: jana в 06, Март, 2010, 23:10:11
Здравейте,имам бебе на 4,5 месеца и е с атопичен дерматит.В момента е на класическа хомеопатия и ме интересува приложението на АФА/1 капс.дн./,ЕМК/през устата-5к-ки и мазане на кожата/,Бифидус/по 1 капс.дн./ пречат ли на хомеопатичното лечение?Бебето е на хидролизирано мляко и не е захранвано.Блатодаря предварително.
Титла: Re:Класическа хомеопатия и продуктите на АкваСорс
Публикувано от: nenivanity в 15, Март, 2010, 10:12:51
и аз се интересувам но ние сме на 2 г и сме със себореен дерматит
Титла: Re:Класическа хомеопатия и продуктите на АкваСорс
Публикувано от: anhira в 20, Юли, 2010, 08:27:18
При бебетата много често в родилното им се дава адаптирано мляко, след което те се алергизират и/или развиват синдром на пропускливи и раздразнени черва. При това майката може и да не научи и да си мисли, че бебето й е само на кърма или на специална храна.
Представете си бебето като една храносмилателна система, към която са закачени бъдещите органи и системи, които зависят от доброто хранене, за да се развият. Само тогава ще разберете колко е важно за бебето да се храни правилно и червата му да се поддържат в идеално състояние.
Атопичния дерматит е една от най-често срещаните екземи. Приема се за наследствено възпалително заболяване на кожата (дерматоза) което започва в детството и се характеризира с неспецифична реакция на организма към множество дразнители (алергени). Атопичния дерматит има хроничен ход с периоди на затишие и обостряне... но защо? Ами защото червата може да се подобряват и влошават.
Препоръчвам при подобни случаи да се дават пробиотици, ЕМК, храносмилателни ензими, коластра и водорасли. Парадоксалното е, че коластрата, макар и от крави, може да намали алергията към кравето мляко, защото растежните фактори в нея регенерират червата отвътре - но само в комбинацията, посочена по-горе. Освен това е важно детето да се храни според кръвната група и да се лекува правилно с хомеопатия. Антибиотици не бива да се дават заради опасността от дисбактериоза. Ако все пак се наложи, задължително с пробиотици след тяова поне за 2 седмици.