В какви групи да се присъединяваме?
Групи по интереси. Не бизнес групи където всички продават така или иначе. По лесно се правят приятелства в групи където имате нещо общо с членовете им. Хората се присъединяват към хора, които познават харесват и имат доверие, ние също харесваме хора, с които имаме нещо общо.
Стратегия К.Х.Д.С.- коментирайте, харесайте, добавете го за приятел, напишете му съобщение. Онлайн е толкова лесно да срещате неограничен брой хора, където и да се намират те. Най-лесно е да намирате нови приятели в групи които са свързани с хобитата ви и интересите ви. Например ако се интересувате от спорт или от астрология, кучета, шиене, цветарство, джогинг, тренировки, духовно развитие, планинарство, деца, пътуване, мода, грим, винарство, изкуство, ветроходство, йога

…. Каквото се сетите. Много лесно ще намирате общи теми с такива хора и ще се свързвате с тях по естествен начин.
Пример:
Коментирайте: Хей харесва ми какво правиш, бих се радвал да те добавя като приятел.
Харесвате поста му
Добавяте го за приятел
Пращате лично съобщение
Запомнете, че хората обичат да им харесваме и коментираме постовете. Замислете се когато някой харесва или коментира ваш пост/снимка – на вас ви харесва нали?
Онлайн важат същите правила на общуване както и офлайн – интересувайте се от другите, давайте стойност в общуването, допринасяйте в тази група и в разговорите с хората там.
Съвет: щом се присъедините към група, пишете на администратора на групата– Здравей, благодаря за приема, точно се присъединих, много харесвам групата, благодаря че си я направил - това е все едно да се запознаеш с човека, в чиято къща си отишъл на парти.
Като ги добавите за приятел, коментирайте Хей харесваш ми , кефиш ме, добавих те като приятел, и само след като ви приемат приятелството им пишете на лично, защото преди да са ви приятели, ЛС не излизат в общата нотификация.
Не се присъединявайте в бизнес групи – ние търсим приятели, а в тези групи всичко е доста по-формално, хората там винаги продават нещо и не е толкова естествено запознанството. Ако сте нови в ММ, също така се чувствате неудобно да говорите за бизнес.
Абонирайте се за пълен достъп!